Uskoro optužnica protiv Miškovića

Izvor: B92, 09.Feb.2013, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Uskoro optužnica protiv Miškovića"

Zrenjanin -- Aleksandar Vučić kaže da će protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića uskoro biti podignuta optužnica. "Isteraćemo sve do kraja", tvrdi on.

"Stižu prve otužnice za Agrobanku, a uskoro će i za Miškovića i za druge, pa će biti i suđenja. Ne radi se ovde o osveti, već o tome da naša država nije bila jača od tajkuna, da su oni odlučivali kako će i ko da vlada i upravljali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << našim životima. Naš je posao da stvorimo institucije i da se protiv toga borimo", rekao je lider SNS i potpredsednik Vlade Srbije.

Vučić je u Zrenjaninu, na predizbornom skupu kandidata SNS na dopunskim izborima za jednog poslanika Skupštine Vojvodine, poručio da bespoštedna borba protiv korupcije nije samo na rečima i naglasio da će sve biti isterano do kraja.

"Obećavam, isteraćemo sve do kraja, bez obzira da li se neko zove Vučić, Mišković, Viktorija grupa. Svi će odgovarati", naglasio je on.

Bolne i teške promene

Pozvavši se na primer Nemačke koja je za samo posle 15 godina, posle Drugog svetskog rata, ponovo postala privredna velesila, Vučić je rekao da potencijal za promene i boljitak počiva u glavama ljudi. "Neki su gubili teritorije, industrije, stanovništvo, ali su zahvaljujući glavama i vrednim rukama svoju zemlju ponovo podizali. Nas je kočilo to što nismo imali sistem i pravdu, ali nedostaje nam i više posvećenosti. Tu će biti potrebne bolne i teške promene", kazao je on.

Lider SNS rekao je i da se Srbija iz teške ekonomske situacije može izvući samo energičnim i predanim radom i da zato ne bi bilo dobro da se prevremnim parlamentarnim izborima prekine ono što je Vlada započela.

Vučić je kazao da bi parlamentarni izbori možda odgovarali naprednjacima, ali je naglasio da dobrobit države mora biti ispred interesa stranke.

"Nije politika mesto gde ćete da na napravite šalu, štos ili trik, ja u tome nisam uspešan, ali nisam imao nijednu slobodnu subotu i nedelju u poslednjih šest meseci jer moja obaveza je da uradim nešto za Srbiju", poručio je on, istakavši da mu je važan rezultat, a ne da li će biti premijer, vicepremijer ili ministar.

Vučić je od članova i simpatizera SNS zatražio da u narednom periodu pronađu snagu u sebi kako bi činili ono što je najbolje za državu.

"Nisam došao samo zbog izbora 17. februara, iako je važno da potvrdimo da građani imaju najveće poverenje u SNS i da podržavaju borbu protiv korupcije, već da vas zamolim da budete dovoljno marljivi i energični, trpeljivi i strpljivi, da pokažemo poštovanje prema ljudima koji rade i da radimo više", objasnio je on.

Govoreći o ekonomskom programu vlade, Vučić je najavio ulaganja u poljopriredu i prerađivačku industriju i izrazio nadu da će rast industrijske proizvodnje zabeležen u decembru biti početak trenda koji će rezultirati oporavkom srpske privrede.

"Nisam vam obećavao mnogo, ali ako smatrate da smo počeli da radimo dobro i pošteno, želim da nam u tom poslu pomognete, a mi ćemo u poljoprivredu ulagati sve više i obezbeđivati više investicija i uspostavljati pravnu državu sa porukom da se nikome ne isplati da krade od naroda. Tako ćemo sprečiti da neko u budućnosti u danu devastira ono što su generacije stvarale", rekao je on.

Izbori u Zrenjaninu biće održani 17. februara, a poslanika pokrajinskog parlamenta biraće žitelji 16 sela i gradskog naselja "Zeleno polje".

Kandidat SNS Darko Bađok kampanju je vodio pod sloganom "Zajedno protiv korupcije", a na više mesta u opštini Zrenjanin su izlepljeni plakati na kojima je on u društvu Vučića.

Opštinu Zrenjanin su danas, pored Vučića, posetili i funkcioneri SNS Goran Knežević i Nebojša Stefanović.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor raspisao je dopunske izbore za tri pokrajinska poslanike, a osim u Zrenjaninu izbori će 17. februara biti održani i u izbornim jedinicama Apatin i Srbobran.

Dopunski izbori su usledili posle ostavki koje su Skupštini Vojvodine podneli gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak (SNS), gradonačelnik Apatina Živorad Smiljanić (SPS) i predsednik opštine Srbobran Zoran Mladenović (SPS).

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uskoro optužnica protiv Miškovića

Izvor: RTV Pink, 09.Feb.2013

. . . Lider SNS i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić najavio je da će protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića uskoro biti podignuta optužnica. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.