Sud potvrdio optužnicu Miškoviću

Izvor: B92, 11.Maj.2013, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud potvrdio optužnicu Miškoviću

Beograd -- Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića, njegovg sina Marka, Mila Đuraškovića i još osam osoba.

Optužnica je prosleđena optuženima i njihovim braniocima na odgovor. Portparol Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić rekla je da je krivično vanpretresno veće Posebnog odeljenja tog suda juče preispitivalo optužnicu i utvrdilo da sadrži sve potrebne elemente da bi se po njoj postupalo.

Ristić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je dodala da je sud juče izdao naredbu da se optužnica ekspeduje optuženima i braniocima na odgovor.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Miškovića i još 10 njegovih saradnika zbog sumnje da su mahinacijama oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Optužnicom su obuhvaćeni i Miškovićev sin Marko, kao i vlasnik "Nibens grupe" Milo Djurašković.

Njima se na teret stavlja krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja, a za oba dela zaprećena je kazna do 10 godina zatvora.

Tužilaštvo je, takodje, predložilo da se Miroslavu Miškoviću i Djuraškoviću produži pritvor.
Pogledaj vesti o: Miroslav Mišković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potvrđena optužnica protiv Miškovića

Izvor: RTS, 11.Maj.2013

Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Miroslava Miškovića i još 10 njegovih saradnika i prosledio je optuženima i njihovim braniocima na odgovor...Protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića i još 10 njegovih saradnika Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu...

Nastavak na RTS...

Sud potvrdio optužnicu Miroslavu Miškoviću

Izvor: Press, 11.Maj.2013

Portparol Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić rekla je Tanjugu da je krivično vanpretresno veće Posebnog odeljenja tog suda juče preispitivalo optužnicu i utvrdilo da sadrži sve potrebne elemente da bi se po njoj postupalo.. Ristić je dodala da je sud juče izdao naredbu da se optužnica...

Nastavak na Press...

Sud potvrdio optužnicu protiv Miškovića

Izvor: Telegraf.rs, 11.Maj.2013

Krivično vanpretresno veće Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu je preispitivalo optužnicu i utvrdilo da sadrži sve elemente da bi se po njoj postupalo. Optužnica prosleđena optuženima i braniocima

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.