Izvor: B92, 24.Maj.2010, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotić dostavio izjavu Tužilaštvu

Beograd -- Stanko Subotić dostavio Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal izjavu u kojoj tvrdi da su mu Miroslav Mišković i Milan Beko naneli višemilionsku štetu.

Advokati Stanka Subotića su predali izjavu njihovog klijenta koji tvrdi da mu je šteta naneta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prilikom privatizacije "Večernjih novosti".

Tužilaštvu je dostavljena i kompletna dokumentacija o svim firmama i pojedincima koji su učestvovali u procesu privatizacije, bankarske uplate, doznake, spiskovi svedoka, rekao je advokat Radoslav Tadić.

On je rekao da se njegov klijent na davanje izjave u pisanoj formi i podnošenje dokaza odlučio, jer ima saznanja da Mišković i Beko tvrde da će "istraga biti završena u njihovu korist, a dokazi sklonjeni".

Tadić je naveo da se u pisanoj izjavi njegovog klijenta nalazi i "poseban deo o krivičnim delima" generalnog direktora i glavnog urednika "Večernjih novosti" Manojla Vukotića.

On je ponovio da Subotić smatra da se u Srbiji protiv njega vodi montiran proces (za šverc cigareta iz sredine devdesetih godina prošlog veka) i da je njegov klijent 19. marta ove godine u Ženevi predao nadležnom tužliaštvu krivičnu prijavu protiv 23 osobe.

Subotić neće dolaziti u Srbiju dok je protiv njega na snazi rešenje o određivanju pritvora, rekao je advokat Vladimir Beljanski, podsetivši da je Subotić ponudio jemstvo od dva miliona evra koje bi mu omogućilo da se brani sa slobode, ali da je sud to odbio.

Advokati Subotića dodali su i da bi bilo iluzorno da njihov klijent ponovo ponudi jemstvo da bi se branio sa slobode, jer smatra da je proteran iz Srbije, a naveli su i da ova izjava i podnošenje dokaza nema nikakve veze s nemačkom kompanijom "Vac".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.