Izvor: S media, 12.Nov.2012, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smajlović: Za slobodu medija u Srbiji dobro da se sazna ko su njihovi stvarni vlasnici

Predsednica Udruženja novinara Srbije (UNS) Ljiljana Smajlović je danas, povodom najave da vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković napušta vlasništvo u dnevniku "Pres", rekla da je za slobodu medija u Srbiji dobro da se sazna ko su njihovi stvarni vlasnici.

Smajlović je za agenciju Beta rekla da je država dužna da istraži ko su stvarni vlasnici medija i da stvori zakonske >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << preduslove da vlasništvo bude transparentno.

"Kakvi su motivi gospodina Miškovića, ja ne bih htela da spekulišem. Pretpostavljam da je ovo njegov pokušaj da se nagodi sa državom, da je ovo njegov način da kaže: 'U redu, vi hoćete da utvrdite nova pravila igre, ja ću da igram po njima, ali dajte da se dogovorimo šta je uloga krupnog kapitala u Srbiji'", rekla je ona.

Po rečima Ljiljane Smajlović, UNS može da pozdravi to što je Mišković akcije dnevnika Pres poklonio novinarima, makar i pod političkim pritiskom.

Smajlović je dodala da su "tajkuni" u Srbiji ulazili u medije da bi se služili njima u političke svrhe, ali i država je znala da koristi glasila protiv "tajkuna" te je i zato potrebno da država uspostavi jasna pravila na medijskom tržištu.

Predsednik kompanije Delta Holding Miroslav Mišković je danas

saopštio da se, kao najveći pojedinačni vlasnik, povlači iz "Presa", navodeći da time daje lični doprinos želji Vlade Srbije da uspostavi transparenno vlasništvo i slobodu medija. Opširnije OVDE.


(Beta)

Foto: Medija centar Beograd

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.