Selaković: Država pokazala političku volju

Izvor: Mondo, 12.Dec.2012, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Država pokazala političku volju

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković izjavio je u sredu da su istraga protiv Miroslava Miškovića i njegovo privođenje pokazatelj jake političke volje vlsti.

Selaković je, gostujući na televiziji B92, ponovio svoje ranije tvrdnje da je Mišković "25-26 godina pozivao na saslušanje" i da je njegovo privođenje pokazatelj odlučnosti države u borbi protiv organizovanog kriminala >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i korupcije, kao i da u toj borbi nema zabranjenih i nedodirljivih ličnosti.

"Dogodilo se nešto što je do pre nekoliko godina bilo nezamislivo. Priveden je čovek koji je ekonomski i u drugom smislu bio moćan u Srbiji. Sada se dogodilo da se taj čovek nalazi iza rešetaka. Ovo je jedna velika promena. Država je ta koja je počela da vraća instrumente vlasti u svoje ruke", istakao je Selaković.

On je dodao da je država počela da vraća nadležnost koju su godinama, kako je rekao, "moćni pojedinci uzimali u svoje ruke"

"Živeli smo i živimo u okruženju u kojem je godinama grupa moćnih pojedinaca bila u mogućnosti da nadležnost drzave na razlićite naćine uzima sebi u ruke. Država je pokazala volju da stane čvrsto u odbranu svojih nadležnosti. Oni koji su u prethodnom periodu krckali deo po deo vlasti sada su se našli pod udarom zakona", rekao je Selaković.

Upitan ima li saznanja ko je medijima puštao informacije o hapšenjima u borbi protiv korupcije, Selaković je izjavio da to nije činila država, ali i da sada nepotrebno baviti se tim pitanjem.

"Nismo puštali te informacije, one su dolazile sa ko zna koje strane. Mislim da u ovom trenutku ne treba pokretati istragu da bi se videlo kako je do toga došlo. Te informacije nisu doprinele stvaranju neke posebne klime. Ako pričamo o nečemu što je u Srbiji bilo zaista nezamislivo, nema tih novina koje će nešto objaviti, a da većina naroda nije spremna da poveruje da će se dogoditi", rekao je Selaković.

Upitan da li će se u nastavku istrage pojaviti i drugi tajkuni, Selaković je odgovorio da za to postoji mogućnost.

"Mogućnost postoji, ali ćemo videti do čega će nas dovesti istraga. Neko ne bi mogao da sprovodi ono što je sprovodio, a da mu neko iz države to nije dopustio, želeći neku korist za sebe", rekao je Selaković.

Na pitanje voditelja da li je Mišković u toku istrage zvao predsednika Srbije Tomislava Nikolića, Selaković je odgovorio da mu nije poznato da je vlasnik Delte to učinio.

(Tanjug, foto: Tanjug/Rade Prelić)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SELAKOVIĆ: Država pokazala volju u borbi protiv korupcije

Izvor: Telegraf.rs, 12.Dec.2012

Ministar pravde i državne uprave ponovio je svoje tvrdnje da je Mišković "25-26 godina pozivao na saslušanje" i da je njegovo privođenje pokazatelj odlučnosti države u borbi protiv kriminala

Nastavak na Telegraf.rs...

Mišković hapsio Džajića, Antelja, Radulovića, Brašnjovića, Mikija Savićevića…

Izvor: BKTV News, 13.Dec.2012, 21:31

Policijska vrhuška po nalogu vlasnika Delte Miroslava Miskovića hapsila pod lažnim optužbama svakog ko bi se našao na putu njegovog poslovnog uspona.. . Ministar pravde Nikola Selaković otkrio je nešto o čemu u Srbiji proteklih godina niko nije smeo da pisne, da je Miroslav Mišković 26-27 godina...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.