Puštanje Miškovića bio bi moj poraz

Izvor: B92, 29.Dec.2012, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puštanje Miškovića bio bi moj poraz

Velika Plana -- Postoje pritisci da vlasnik Miroslav Mišković bude pušten iz pritvora, izjavio je Aleksandar Vučić, i dodao da bi takav epilog doživeo kao lični poraz.

"Ako bi se to desilo i da za to ne postoje valjani razlozi, onda bih to doživeo i kao lični poraz", rekao je Vučić novinarima u Velikoj Plani posle otvaranja fabrike za proizvodnju složenih borbenih sistema.

"Nisam taj koji donosi odluke oko toga, to je pitanje pre svega za istražnog sudiju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i tužioce", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da li će Mišković biti pušten iz pritvora.

"Da li će se oni tome suprotstaviti ili ne, što se mene tiče... Slušao sam najave da će Mišković biti pušten do nove godine... postoje različite vrste pritisaka, čak mi je smešno kada slušam neke koji zastupaju njegovu stranu i govore o tome šta je istina, a šta nije", rekao je prvi potpredsednik vlade.

On je kazao da neće da polemiše o tome, niti da govori koliko su neistina oni koji brane Miškovića izneli u javnosti u prethodna dva dana.

Vučić je rekao da ukoliko Mišković bude pušten iz pritvora da će to doživeti kao poraz naše politike, ali kao i svoj lični poraz, kao i da ga nije sramota da to prizna.

Specijalni sud u Beogradu odredio je 14. decembra pritvor od 30 dana vlasniku Delta kompanije Miroslava Miškoviću kao i još seštorici osumnjičenih za malverzacije u privatizacijama putarskih preduzeća.

Vučić: Ne razmišljam o novim izborima

Prvi potpredsednik Vlade je izjavio da ne razmišlja o novim izborima i da se na njih ide samo kada postoje problemi, a ne visok ili nizak politički rejting.

Upitan da li će novih izbora biti nakon, što je istraživanje javnog mnjenja pokazalo da on ima visoki politički rejting, Vučić je kazao da o tome ne razmišlja, već da razmišlja samo o poslu i o tome šta može da uradi za građane Srbije.

"Naš je posao da uradimo šta možemo za građane Srbije, a ne da gledamo u istraživanja javnog mnjenja", rekao je Vučić dodavši da se na izbore izlazi kada postoje određeni problemi, a ne visok ili nizak politički rejting.

Deo građana Srbije sklon je da govori o svemu i o svačemu i kod njih, kako je rekao, postoji neka vrsta autoprojekcije, pa zbog onoga što bi oni učinili misle da bi i drugi tako postupali.

"24 sporne privatizacije biće rešene do leta"

Aleksandrar Vučić izjavio je, povodom slučaja spomenika pripadnicima OVK u Preševu, da niko ne može i ne sme da se igra državom.

"Mi smo tolerantni ljudi koji poštuju prava nacionalnih manjina u skladu sa svim međunarodnim konvencijama i pravnim normama, ali sa državom niko ne može i ne sme da se igra", poručio je Vučić u Velikoj plani.

On je takođe rekao da će se o platformi za Kosovo i Metohiju izjasniti kada bude postignut dogovor na Vladi Srbije.

"Pristojan sam čovek. Očekujem da predsednik Srbije (Tomislav Nikolić) prisustvuje sednici vlade i, kada se budemo dogovorili, izaći ćemo u javnost", rekao je Vučić novinarima.

Vučić je izjavio da bi 24 predmeta na kojima se radi u okviru borbe protiv korupcije trebalo da budu završena do sredine ili septembra sledeće godine, a da ozbiljne rezultate očekuje do kraja januara.

Na otvaranju fabrike za proizvodnju složenih borbenih sistema u Velikoj Plani, Vučih, koji je i ministar odbrane, novinarima je rekao da očekuje rezultate po pitanju Razvojne banke Vojvodine i Fonda za kapitalna ulaganja.

On je istakao da je rešavanje ta 24 predmeta važan i veliki zadatak Vlade Srbije.

Upitan o prevremenim izborima u Srbiji, Vučić, koji je predsednik Srpske napredne stranke je kazao da ne razmišlja o novim izborima, već o poslu i onome šta za građane može da se uradi.

"Na izbore se ide kad imate probleme, a ne visok ili nizak rejting. Naš posao je - šta možemo za građane da uradimo", naveo je on.

Na pitanje da li se borbom protiv korupcije bavi zbog rejtinga, Vučić je onima koji misle da je to isplativo ponudio da počnu to i da rade i kako je kazao, on će se skloniti iste sekunde sam.

"Neka se ti koji o tome govore pogledaju u ogledalo i pomisle da li bi im bilo draže da prime milione evra ili da se zaista bave borbom protiv korupcije. Videćete da bi neki od njih izabrali ovo prvo", kazao je potpredsednik vlade.

Govoreći o platformi o Kosovu, Vučić je naveo da će se o tome pričati na sednici Vlade kad platforma bude završena i da očekuje da će predsednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvovati toj sednici.

"Kad se budemo dogovorili tada ćemo izaći u javnost", istakao je on.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Puštanje Miškovića bio bi moj lični poraz

Izvor: RTS, 29.Dec.2012

Ako bi se desilo da Miroslav Mišković bude pušten iz pritvora, a da za to ne postoje valjani razlozi, onda bih to doživeo i kao lični poraz, kaže Aleksandar Vučić. Do kraja januara rezultati istrage za Razvojnu banku Vojvodine i Fonda za kapitalna ulaganja, rekao Vučić...Prvi potpredsednik...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.