Produžen pritvor Miškoviću

Izvor: RTS, 08.Mar.2013, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžen pritvor Miškoviću

Apelacioni sud doneo odluku da Miroslavu Miškoviću, Marku Miškoviću i Milu Đuraškoviću produži pritvor do tri meseca. Miškovićev branilac Zdenko Tomanović izjavio da Tužilaštvo za organizovani kriminal nameće populističke argumente a ignoriše pravne.

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković, njegov sin Marko Mišković i vlasnik "Nibens grupe" Milo Đurašković ostaju u pritvoru >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << još tri meseca, odlučio je Apelacioni sud u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju Apelacionog suda, Miškovići i Đurašković mogu ostati u pritvoru do 9. juna 2013. godine.

Apelacioni sud je Miroslavu Miškoviću i Đuraškoviću produžio pritvor zbog opasnosti od bekstva, uznemirenja javnosti i uticaja na dalji dokazni postupak, dok je Marku Miškoviću produžen pritvor zbog opasnosti od bekstva, navodi se u obrazloženju suda.   

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević juče je saopštio da se Tužilaštvo nije saglasilo sa predlogom branilaca Miškovića da se pritvor zameni blažom merom za obezbeđenje prisustva okrivljenog i za nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je predlog Apelacionom sudu u Beogradu da se prema Miroslavu Miškoviću, Marku Miškoviću i Milu Đuraškoviću produži pritvor koji je do sada određivan rešenjem sudije za prethodni postupak.

Pravni branilac Miroslava Miškovića Zdenko Tomanović izjavio je da Tužilaštvo za organizovani kriminal nameće populističke argumente a ignoriše pravne argumente predlogom sudu da odbije jemstvo i produži pritvor Miškoviću za još tri meseca.

"Slučaj Mišković je dokaz da u Srbiji ne morate da izvršite krivično delo da biste bili u pritvoru. Stav tužilaštva je uporno podsmevanje zakonu i činjenicama i dalje obesmišljavanje krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja kroz nametanje populističkih, ali zato ignorisanje pravnih argumenata, i upotreba pritvora suprotno svrsi koju je odredio Zakonik o krivičnom postupku", rekao je Tomanović agenciji Beta.

Miškovići i Đurašković su u pritvoru jer se terete za zloupotrebu u preduzećima za održavanje puteva, kojom su naneli veliku štetu budžetu Srbije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Miroslavu i Marku Miškoviću pritvor do 9. juna

Izvor: Danas, 08.Mar.2013

Vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković, njegov sin Marko Mišković i vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković ostaju u pritvoru još tri meseca, odlučio je Apelacioni sud u Beogradu. Kako se navodi u saopštenju Apelacionog suda, Miškovići i Đurašković mogu ostati u pritvoru do 9. juna 2013.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.