Produžen pritvor Miškoviću

Izvor: B92, 11.Jan.2013, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžen pritvor Miškoviću

Beograd -- Miroslav i Marko Mišković, Milo Đurašković i Dejan Jevtić ostaju u pritvoru još 30 dana. Danas svedočila direktorka Luke Beograd Ivana Veselinović.

Kako je potvrđeno za B92, pritvor je za mesec dana produžen vlasniku "Delta Holdinga" i njegovom sinu, kao i Đuraškoviću i Jevtiću, a ukinut je za tri osobe.

Istraga za malverzacije oko privatizacija putarskih firmi nastaviće se sledeće nedelje novim saslušanjima, a juče i danas je saslušano devet lica. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Veselinovićeva je saslušavana dva sata i nije htela da daje izjave.

Pored direktorke Luke Beograd u istrazi o izvlačenju para iz putarskih preduzeća danas su saslušana još dva svedoka. U četvrtak je saslušano šest osoba.

Ivana Veselinović je svedočila o svojim saznanjima u vezi sa poslovanjem "Delta brokera", jedne od Miškovićevih kompanija u kojoj je ranije bila zaposlena.

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je ranije Specijalnom sudu u Beogradu da se svim osumnjičenima koji su u pritvoru od 12. decembra produži pritvor.

Odlučeno je da pritvor bude produžen za Miroslava i Marka Miškovića, vlasnika "Nibens grupe" Mila Đuraškovića i Dejana Jevtića, bivšeg predsednika Skupštine akcionara preduzeća za puteve "Niš".

Pritvor je ukinut za Zorana Mihailovića, bivšeg direktora "Niša", Ristu Ristića, direktora "Šer korporacije" i Raša Zdravka, procenitelja "Konzita", koji će se u daljem toku istrage braniti sa slobode.

Sa slobode se brane, odnosno pritvor nije ni određen, bivšem direktoru PZP "Niš" Milutinu Gaševiću, bivšem akcionaru PZP „Niš” Zoranu Kaitoviću i direktoru „Delta brokera” Predragu Filipoviću.

Njima su na početku istrage oduzeti pasoši i zabranjeno im je da napuštaju mesto boravišta.

Shodno Zakoniku o krivičnom postupku, sud je mogao danas da odluči da se pritvor produži za najviše još dva meseca, a može i da ga zameni kućnim pritvorom uz elektronski nadzor ili da im dozvoli odbranu sa slobode, eventualno uz zaštitne mere - zabranu napuštanja boravišta ili oduzimanje pasoša.

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković, Đurašković i još sedam osumnjičenih uhapšeni su u 12. decembra zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra, i protiv svih 10 će biti sprovedena istraga.

Miškovići i Đurašković se terete da su, od 2005. do kraja 2010. godine, kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve "Niš", a preko njega i suvlasnici više preduzeća za puteve - "Beograd", "Kragujevac", "Vranje", "Srem put", "Bačka put" i drugih, neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i imovinu.

Osumnjičeni su od zajedničkog posla zaradili oko 30 milioina evra, od čega je Miškoviću pripalo od 17 do 19 miliona evra, Đuraškoviću 10 miliona evra, a preduzeću "Hemslejd" 1,2 miliona evra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tužilaštvo: Svedočila direktorka Luke Beograd

Izvor: Akter, 11.Jan.2013

Direktorka Luke Beograd Ivana Veselinović svedočila je u Tužilaštvu za organizovani kriminal u okviru istrage protiv Miroslava Miškovića

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.