Pravično suđenje Miškoviću uz strane posmatrače

Izvor: Vesti-online.com, 14.Okt.2013, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pravično suđenje Miškoviću uz strane posmatrače"

Advokat Zdenko Tomanović, koji zastupa optuženog predsednika Delte Miroslava Miškovića, izjavio je da je u postupku protiv Miškovića neophodno prisustvo domaćih i stranih posmatrača, koji bi "podstakli sud da sudi pravično", što je svima u interesu.

Miroslav Mišković pred Specijalnim sudom  

"Prisustvo domaćih i stranih posmatrača neophodno je u postupku u kojem je potvrđena optužnica kojom se finansijski investitor izjednačava sa strateškim, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u kojoj se kao protivpravna korist proglašava stopa euribora i u kojoj se davanje kredita proglašava sticanjem vlasništva", rekao je Tomanović.

 

U poslovnom odnosu između dva privatna preduzeća u situaciji kada nijedan Mišković nije kročio ni u jedno putarsko preduzeće u kojem nisu ni rukovodili ni upravljali imovinom i sredstvima, proglasiti njih za odgovorna lica suprotno je zakonu, kao i rezoluciji Evropskog parlamenta, rekao je Tomanović.

 

"To predstavlja traženje izgovora da se pretpostavka nevinosti zameni pretpostavkom krivice. Uloga posmatrača jeste pre svega podsticanje suda da sudi pravično, što mora biti interes ne samo svih zainteresovanih strana, nego i društva u celini", rekao je Tomanović.

 

Miroslav Mišković, njegov sin Marko Mišković, vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković i još osam osoba optuženo je za zloupotrebe u privatizaciji putarskih preduzeća. Pred Specijalnim sudom danas je održano pripremno ročište u tom procesu na kojem su se optuženi izjasnili o krivici i koje je bilo zatvoreno za javnost.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.