Nastavljeno suđenje Miškoviću

Izvor: RTS, 05.Jun.2014, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeno suđenje Miškoviću

Saslušanjem optuženog Dejana Jevtića nastavljeno suđenje vlasniku "Delte" Miroslavu Miškoviću i ostalim optuženim za malverzacije u privatizaciji putarskih preduzeća.

Advokat Dejan Jevtić, prokurista u "Nibens grupi", negirao je u Specijalnom sudu u Beogradu da je pomagao Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku i vlasniku "Nibensa" Milu Đuraškoviću u izvršenju krivičnog dela, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi Beta.

Jevtiću se na teret stavlja da je uticao na Zorana Kaitovića da juna 2008. započne i obustavi kupovinu akcija Preduzeća za puteve Niš, kako bi uticao na povećanje njihove cene.

"U mojim radnjama nema ničeg nezakonitog, a u meri mog saznanja ni u radnjama drugih ljudi", rekao je Jevtić i ocenio da bi nadležni organi reagovali da je promet akcija bio je nezakonit.

Govoreći o poslovanju "Nibens grupe", Jevtić je rekao da je ta kompanija bila kičma putne privrede zemlje i da je uništena zbog "privilegovanih firmi koje su protežirali politički moćnici".

"Ubijen je lider u putnoj privredi i stvoren prostor za nove učesnike u ovoj profitabilnoj branši", rekao je Jevtić.

Kako je naveo, Ivica Kojić mu je u aprilu 2011. godine rekao da postoji politički pritisak da se "Nibens" isključi iz gradnje Koridora 10.

"'Žuti vam rade o glavi, hoće da vas ubiju', rekao mi je tada Kojić. Pošto je reč o kredibilnoj osobi nema razloga da sumnjam u te navode. O kojim čelnicima DS je reč, neka ispitaju nadležni organi", rekao je Jevtić.

Kojić je bio šef kabineta Mlađana Dinkića dok je bio ministar ekonomije, a premijer Mirko Cvetković.

Jevtić je poslednji optuženi koji iznosi odbranu, nakon čega počinje dokazni postupak.

Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti ih da su od 2005. do 2006. godine putarska preduzeća, iz kojih su nezakonito izvlačili novac, oštetili za 16,95 milijardi dinara, a utajom poreza budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.