Mišković ostaje u pritvoru

Izvor: Studio B, 21.Feb.2013, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mišković ostaje u pritvoru

Vanraspravno krivično veće Specijalnog suda odbilo je žalbe vlasnika "Delte" Miroslava Miškovića, njegovog sina Marka i vlasnika "Nibens grupe" Mila Đuraškovića na odluku o produženju pritvora.

Kako je za Tanjug izjavila portparol Specijalnog suda Maja Kovačević Tomić osim odbijanja žalbe, preinačeno je i rešenje o određivanju pritvora.

Naime, u razloge za određivanje pritvora više neće ulaziti opasnost od ometanja istrage, odnosno uticaja na >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << svedoke, već ostaju samo određivanje pritvora zbog opasnosti od bekstva, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Na osnovu odluke KV veća Specijalnog suda o odbijanju žalbe sudija za prethodni postupak razmatraće predlog odbrane Miroslava i Marka Miškovića da uz polaganje jemstva budu pušteni u kućni pritvor uz obavezu da nose elektronske narukvice i predaju pasoše.

Predlog o visini jemstva odbrana vlasnika "Delte" i njegovog sina nije dala, već je to ostavila sudu da sam proceni.

Miroslav i Marko Mišković, Milo Đurašković i još sedam osumnjičenih uhapšeni su 12. decembra prošle godine zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i na taj način sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra.

Miškovići i Đurašković se terete da su od 2005. do kraja 2010 preko putarskih preduzeća neosnovano izvukli novac i imovinu. Oni se terete da su od zajedničkog posla zaradili oko 30 milioina evra.

 
Pogledaj vesti o: Miroslav Mišković

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mišković ostaje u pritvoru

Izvor: Press, 21.Feb.2013

Kako je za Tanjug izjavila portparol Specijalnog suda Maja Kovačević Tomić osim odbijanja žalbe, preinačeno je i rešenje o određivanju pritvora...Naime, u razloge za određivanje pritvora više neće ulaziti opasnost od ometanja istrage, odnosno uticaja na svedoke, već ostaju samo određivanje...

Nastavak na Press...

Mišković ostaje u pritvoru

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Feb.2013

BEOGRAD - Kako je izjavila portparol Specijalnog suda Maja Kovačević Tomić osim odbijanja žalbe, preinačeno je i rešenje o određivanju pritvora.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Mišković ostaje u pritvoru

Izvor: BanjalukaLive.com, 21.Feb.2013

Krivično vanpretresno vijeće Posebnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu donijelo je u petak rješenje o produženju pritvora za još mjesec dana Miroslavu Miškoviću, vlasniku „Delta holdinga", i Milu Đuraškoviću, vlasniku „Nibens grupe", zbog opasnosti od bjekstva. Pored toga, sud je donio...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.