Mišković bez advokata na saslušanju

Izvor: B92, 01.Dec.2012, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mišković bez advokata na saslušanju

Beograd -- Miroslav Mišković je na razgovor u policiju pozvan kao građanin i tamo će u ponedeljak otići bez advokata, kaže za Blic advokat vlasnika Delte Nenad Popović.

B92 saznaje da će vlasnik Delte biti ispitan o slučaju firme Delreal.

Ime Miroslava Miškovića pominjano je u mnogim slučajevima spornih privatizacija kojima se bavio Savet za borbu protiv korupcije, mediji i nezavisna tela. Uloga njegove poslovne imperije istraživana je i u slučajevima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Luke Beograd, Nibens grupe i C marketa.

Osim Miškovića, biće saslušani i ljudi iz njegove kompanije koji su umešani u ove privatizacije.

U pretkrivičnom postupku policija može da poziva ljude u svojstvu građana, koji mogu da im pruže podatke o krivičnom delu ili izvršiocu. Takođe, na razgovor u policiju se poziva i osoba za koju postoji sumnja da je izvršilac krivičnog dela.

"Kada je reč o osobama koje se pozivaju kao građani, postoji mogućnost da i oni posle razgovora dobiju ststus osumnjičenog. U takvim slučajevima, ukoliko postoje zakonski razlozi, može se odrediti policijsko zadržavanje", objašnjava izvot "Blica" iz Tužilaštva.

On kaže i da policija u pretkrivičnom postupku naročitu pažnju poklanja privatizaciji pet preduzeća za puteve iz nekoliko gradova Srbije. Posebno se ispituje kako je Mišković kupio 70 odsto vlasništva Preduzeća za puteve Beograd.

Zaposleni u ovim preduzećima, koja su kasnije prodata Milu Đuraškoviću, vlasniku Nibens grupe, zatražili su da se ispita kako su njihove firme privatizovane.

U razgovoru sa inspektorima MUP-a Srbije Mišković bi trebalo da odgovori i na pitanja kako je pravo korišćenja spornih 16 hektara zemljišta jedna od njegovih formi - Delreal - pretvorila u vlasništvo.

Da se ispituje slučaj "Delreal" nedavno je potvrdio i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. On je za B92 izavio da se protiv Mišovića vode predistražne radnje.
Pogledaj vesti o: Miroslav Mišković

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Miroslav Mišković u policiju ide bez advokata

Izvor: Blic, 01.Dec.2012

Na saslušanju zakazanom za ponedeljak 3. decembra, tačno u podne u Upravi kriminalističke policije, u novobeogradskoj Palati „Srbija“, vlasnik „Delta holdinga” Miroslav Mišković trebalo bi da da iskaz u pretkrivičnom postupku o učešću njegovih kompanija u slučaju „Delreal”. Na saslušanje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.