Mišković: Suđenje će dobiti međunarodne razmere

Izvor: RTS, 17.Nov.2014, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mišković: Suđenje će dobiti međunarodne razmere

Suđenje vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću i još desetorici optuženih za zloupotrebe sa putarskim preduzećima ponovo odloženo za 8. decembar zbog štrajka advokata.

Svi optuženi, sem Rista Ristića, su došli na suđenje u Specijalni sud ali ne i njihovi branioci, koji su u štrajku, prenosi Tanjug.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Iako suđenje nije održano, vlasnik Delta holdinga je iskoristio priliku da negoduje zbog "medijskog vođenja ovog postupka" i tražio zaštitu sudskog veća.

"Ovaj proces će sigurno dobiti međunarodne razmere i molim Veće da se drži zakona", rekao je Mišković, naglasivši da njegova kompanija i porodica trpe veliku štetu zbog procesa.

Sudija Vučinić je rekao da će njegovo veće odoleti svim pritiscima, bez obzira odakle pristižu i detaljno obrazložio svoju odluku da vrati pasoš Miškovićima koju je kasnije Apelacioni sud preinačio naložući im da pasoše ipak vrate sudu.

Mišković je takođe rekao da nema poverenja u pravosuđe Srbije i negovodao zbog odluke Apelacionog suda o vraćanju pasoša.

"Odluka da se vrate pasoši je doneta da ne bi pobegli u inostranstvo, a mi smo već bili u inostranstvu", naglasio je Mišković.

I pored vašeg odobrenja da putujem ja sam se vratio, jer su mediji spekulisali o oduzimanju jemstva. Ne vidim nijedan razlog zašto se ponovo oduzimaju pasoši, a već četiri puta je odluka o odbijanju vraćanja pasoša bila ukidana", dodao jeMišković.

Optužena Jadranka Babić je obavestila sud da je Ristić imao infarkt i da se nalazi se u bolnici na lečenju i predala sudu medicinsku dokumentaciju o tome koju je dobila od Ristićeve supruge.

U poslednja dva meseca, koliko traje štrajk advokata u celoj Srbiji, ovo suđenje je odlagano četiri puta.

Mišković, njegov sin Marko i vlasnik "Nibens grupe" Milo Đurašković su pod merom zabrane napuštanja boravišta i oduzeti su im pasoši.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.