Jovanović: Da Vučić kaže ko prima novac od Miškovića

Izvor: Politika, 15.Dec.2012, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Da Vučić kaže ko prima novac od Miškovića

SNS u saopštenju pozdravila zalaganje "biznismena Jovanovića"

BEOGRAD – Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović pozvao je danas prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da jasno kaže ko je taj ko prima novac od Miroslava Miškovića i koje su se stranke ilegalno finansirale na taj način najavljujući da će LDP tražiti formiranje Anketnog odbora koji mora da rasvetli pozadinu Vučićeve izjave.

„Nemamo razumevanje za >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Vučićevu ideju da insinuacijama svakog u zemlji dovede u poziciju da se pravda”, rekao je Jovanović novinarima u parlamentu navodeći da će LDP tražiti formiranje Anketnog odbora kako bi se rasvetlila pozadina te izjave jer će, kako kaže, u suprotnom svako biti kriv.

On je rekao da mogu da krenu i od njega, ali neka dođu „do Nikolića, Vučića, Dačića, Dinkića, Ilića...da se političarima proveri poreklo imovine, način na koji žive i koliko žive u skladu sa zakonom, pa da onda sa tim jasnim kriterijumima možemo drugima da postavimo pitanje koje smo postavili sebi”.

Jovanović je rekao da nema korupcije bez političara, ali i da nije video da neki političar snosi odgovornost zbog postupaka u prošlosti.

„Ako je Mišković kriv za poslovanje sa Šarićima, postavlja se pitanje ko je Šariću omogućio da dobije srpsko državljanstvo. Ako je kriv za privatizacije, koja vlada je bila odgovorna za nadziranje privatizacije? Dok ne dobijemo odgovore na ta pitanja, nećemo moći govoriti o sistemskoj borbi protiv korupcije”, rekao je Jovanović.

On je kazao da „lov na veštice možda odgovara pojedincima na vlasti koji na talasima populizma i demagogije onog socijalnog, rade Srbiji ono što su radili pre 20 godina na talasu nacionalnog populizma i demagogije”.

„Što se tiče LDP, sve karte na sto”, poručio je Jovanović i rekao da ta stranka ne može da se pomiri sa politikom harange i racije.

On je naveo da LDP insistira na sistemskoj borbi protiv korupcije i ocenio da je vladajuća većina odbijanjem da stavi na dnevni red skupštine predlog deklaracije o borbi protiv sistemske korupcije koju je ta stranka podnela, stavila tačku na bilo kakvu ozbiljnu ideju koja bi pratila njihovu nameru za tom borbom.

SNS pozdravila zalaganje "biznismena Jovanovića"

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) pozdravila je danas zalaganje "istaknutog biznismena i predsednika kompanije 'Fidelinka'" Čedomira Jovanovića da se istraži sve i sazna ko su političari koje je Miroslav Mišković potplaćivao u prethodnom periodu.

"U tom smislu, SNS se nada da će nadležni državni organi proveriti i činjenicu zašto je istaknuti biznismen Jovanović pre nekoliko godina bio najoštriji kritičar Miškovića, a nekoliko meseci kasnije njegov najveći pobornik", navodi se u saopštenju SNS.

"Šta se to dogodilo da je biznismen Jovanović promenio svoj stav i mišljenje, da li mu se svideo šarmantni nastup Miroslava Miškovića, njegova frizura ili nešto što biznismen Jovanović najviše voli, a to su pare", pita SNS u saopštenju.

SNS zahteva od nadležnih državnih organa da se svi ti slučajevi ispitaju i u najkraćem mogućem roku javnost obavesti o rezultatima.

Tanjug

objavljeno: 15.12.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanović: Da Vučić kaže ko prima novac od Miškovića

Izvor: Blic, 15.Dec.2012

Beograd - Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović pozvao je danas prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da jasno kaže ko je taj ko prima novac od Miroslava Miškovića i koje su se stranke ilegalno finansirale na taj način najavljujući da će LDP tražiti formiranje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.