Izvor: B92, 01.Jul.2010, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hombah tražio pomoć biznismena?

Beograd -- Bodo Hombah, direktor VAC-a, tražio je pomoć od Milana Beka i Miroslava Miškovića, kako bi preuzeo kompaniju Večernje novosti, piše nedeljnik Vreme.

Navodno je Beko VAC-u bio potreban kao čovek koji kupuje jeftino, unapređuje kompanije i prodaje ih skupo, a Mišković zbog potencijala distributivne mreže.

Vreme ekskluzivno objavljuje detalje iz ugovora između >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << VAC-a i Milana Beka, a koji je potpisan 2008 i prema kojem su svi menadžerski poslovi trebalo da pređu na kompanije Milana Beka a da se Novosti naknadno prodaju.

Prema pisanju Vremena dve strane u ovom poslu u jednom trenutku su se posvađale i na kraju obe ostale bez dobiti na koju su računale.

Medijska grupacija VAC prisustvovala je danas po prvi put skupstini akcionara Večernjih Novosti, čime je praktično potvrđeno da je i formalno preuzela upravljanje nad 24,98 odsto akcija ove kompanije.

VAC saopštava da je ovo pokazatelj da su legalno preuzeli firmi Ardos koja je donedavno bila u vlasništvu Milana Beka i dodaje da su srdačno dočekani.

Podsetimo kontrolu nad većinskim paketom akcija Večernjih novosti imaju tri firme Ardos, Karamat i Trimaks koje su registrovane u Austriji i na Kipru, a do pre 10 dana sve tri bile su pod kontrolom Milana Beka.

Zanimljivo je da su nakon što je VAC objavio da je preuzeo kompaniju Ardos, zastupnici ove firme tvdili kako je to urađeno na prevaru i mimo zakonskih propisa.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VAC KONAČNO UŠAO U NOVOSTI

Izvor: Kurir, 02.Jul.2010, 09:35

BEOGRAD - Predstavnici nemačke kompanije VAC juče su ušli u „Novosti“. Na sednici Skupštine akcionara, koja je trajala četrdesetak minuta, u ime firme „Ardos“ pojavio se advokat Relja Zdravković i podneo punomoćje kojim se potvrđuje da je VAC većinski vlasnik „Ardosa“...BEOGRAD -...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.