Izvor: Blic, 28.Sep.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delta kupila sarajevski Standard

Kompanija „Delta Real Estate", u vlasništvu srpskog biznismena Miroslava Miškovića, preuzela je većinski udeo u proizvođaču nameštaja „Standard" Sarajevo, pišu banjalučke „Nezavisne novine".

U tekstu se navodi da je vrednost ove akvizicije ostala tajna, a da je „Delta Real Estate" kupila 63,83 odsto deonica „Standarda" od dosadašnjeg većinskog vlasnika, nemačkog proizvođača nameštaja „Šider mebl holding" (Sćieder Mobel >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Holding).

Konkurencijski savet BiH je pre nekoliko dana dopustio koncentraciju na tržištu proizvodnje i prodaje nameštaja od punog drveta u BiH, koja nastaje ovom akvizicijom.

U saopštenju Konkurencijskog saveta je navedeno da to neće dovesti do promene strukture tržišta jer „Delta Real Estate" do sada nije bila prisutna u proizvodnji i prodaji nameštaja od punog drveta u BiH.

Direktor „Standarda" Adnan Čaušević kazao je da u ovom momentu ne može da komentariše vlasničku promenu, jer još nije dobio zvaničan dokument o tome.

Dosadašnji većinski vlasnik „Standarda", nemački „Ssider mebl holding" je sredinom prošle godine bankrotirao zbog, kako je zvanično navedeno, nepravilnosti i lažiranih finansijskih izveštaja o poslovanju osamdesetak podružnica holdinga.

Bankrot se nije odnosio na profitabilne članice ove velike evropske grupacije, među kojima je i sarajevski „Standard".

Kompanija „Delta Real Estate" osnovana je 2004. godine u okviru „Delta Holdinga", i bavi se razvojem i izgradnjom maloprodajnih, poslovnih, hotelskih i stambenih objekata, a osim u Srbiji posluje i u Crnoj Gori, Makedoniji, BiH i Albaniji. U BiH je u konzorcijumu sa „Zekstra grupom" kupila banjalučku robnu kuću „Boska".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Delta kupila sarajevski Standard?

Izvor: B92, 27.Sep.2008, 12:37

Sarajevo -- Kompanija "Delta Real Estate", u vlasništvu Miroslava Miškovića, preuzela je većinski udeo u proizvođaču nameštaja Standard iz Sarajeva, pišu Nezavisne novine..."Delta Real Estate" kupila je 63,83 odsto deonica Standarda od dosadašnjeg većinskog vlasnika, nemačkog proizvođača...

Nastavak na B92...

Delta kupila sarajevski Standard?

Izvor: EMportal, 27.Sep.2008

Kompanija Delta Real Estate, u vlasništvu Miroslava Miškovića, preuzela je većinski udeo u proizvođaču nameštaja Standard iz Sarajeva, pišu Nezavisne novine.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.