Delta dobro radila i bez Miškovića

Izvor: B92, 25.Jul.2013, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delta dobro radila i bez Miškovića

Beograd -- U sedištu kompanije Delta održana konferencija za medije čelnika firme na kojoj je bio i Miroslav Mišković.On se juče vratio na posao posle 7 meseci pritvora.

Tom prilikom su predstavljeni rezultati rada "Delta holdinga" u poslednjih 6 meseci, a Mišković je samo na jedan trenutak uzeo učešće u konferenciji kada je rekao da je kontakte sa svojim saradnicima dok je bio u pritvoru održavao preko advokata.

Dejan Jeremić, izvršni potpredsednik operativnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslova "Delta holdinga", naveo je da je ta kompanija uspešno poslovala i poslednjih 7 meseci, koliko je Mišković proveo u pritvoru iako, ali da "nije bilo lako".

Navedeno je da ukupni prihodi Delte za prvih šest meseci u 2013. godini iznose 33,15 milijardi dinara, odnosno 296 miliona evra, a operativni prihodi 24,2 miliona evra i da je u tom periodu Delta u budžet Srbije za poreze i doprinose, uključujući i PDV, uplatila 47 miliona evra.

U tu sumu nije uračunato jemstvo od 12 miliona evra, koliko je Delta uplatila ispunivši tako zahtev države da se Mišković nakon uplate te sume može braniti sa slobode u postupku koji se protiv njega vodi zbog zloupotrebe u putarskim preduzećima.

Novac za jemstvo je prikupljen iz operativnog poslovanja Delte u Srbiji, rekao je Jeremić. On je precizirao da je 1,36 milijardi dinara (12 miliona evra) iz poslovanja Delta agrara, Distribicije, Delta sporta, a da je taj novac obezbeđen naplatom potraživanja i optimalizacijom zaliha.

"U jemstvu "nema novca sa Kipra ili bilo koje druge destinacije u svetu", rekao je Jeremić i dodao da je "kompliment za tu kompaniji što je jemstvo od 12 miliona evra obezbedila u roku od 72 sata".

Potpredsednik Delte Dejan Jeremić je rekao da je uprava svake sedmice išla u posetu Miškoviću, a upitan kako je uprava Delte mogla da ide u posetu u pritvoru kad je to dozvoljeno samo advokatima i porodici, Jeremić kao i sam Mišković su rekli: "Pa, preko advokata".

Mišković je sedeo u publici u prvom redu. Unapred je bilo najavljeno da se neće komentarisati sudski postupak protiv vlasnika "Delte".

U Delti kažu i da za sedam meseci, koliko je Mišković bio u pritvoru, nijedan poslovni parntner, među kojima su najpoznatije svetske kompanije, kao što je Najki, Mars, BMV, ne samo da nije prekinuo saradnju, već je izrazio razumevanje za okolnosti u kojima je ta firma.

Što se tiče ostvarenih poslovnih rezultata Delte u prvih 6 meseci ove godine, oni su za 10 odsto manji od plana, a za 5,6 odsto manji nego u prvom polugodištu prošle godine. U Delti veruju da će se ostvariti plan za ovu godinu od 701 milion evra prihoda jer su rezutati u drugoj polovini godine uvek za 10 do 15 odsto bolji nego u prvoj polovini godine.

Dodaje se da su u tom periodu izuzetno dobre rezultate ostvarili Delta Đenerali osiguranje, Delta Agrar i poslovanje tržnih centara. Ističe se i da u prvom polugodištu 2013. nije bilo smanjenja broja zaposlenih, tako da Delta holding i dalje zapošljava 7.200 ljudi.

Miroslav Mišković se po završetku konferencije nasmejan okrenuo ka novinarima i samo ih pozdravio mahanjem.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prihod Delte 296 mil. evra, Mišković u publici

Izvor: Kamatica.com, 25.Jul.2013

Kompanija Delta Holding održala je konferenciju na kojoj su predstavljeni rezultati rada u prvoj polovini 2013. godine, a njoj je prisustvao i vlasnik kompanije Miroslav Mišković, koji je juče pušten iz pritvora..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.