Izvor: S media, 02.Dec.2012, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Delta Holding": Nismo poslovali s inkriminisanim osobama, niti sa državom

Kompanija Delta izdala je saopštenje u kojem se navodi da je "prinuđena da prekrši sopstveno pravilo i da odgovori na spekulacije koje se iznose u javnosti", a tiču se njihovog poslovanja.

Delta Holding je poslovni sistem koji je do prošle godine zapošljavao 25.000 ljudi i ostvarivao 3 milijarde evra ukupnog prihoda, po čemu je bio najveća kompanija u Srbiji i jedna od najvećih u regionu. I danas je Delta Holding, sa 7.700 zaposlenih, jedna od pet najvećih kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u našoj zemlji, stoji u saopštenju.

"Delta Holding" nikada nije radio poslove sa državom, sa akciznom robom, poslove vezane za nacionalne prirodne i druge resurse, niti je radio sa javnim preduzećima. Ovim je praktično isključena mogućnost pojavljivanja u bilo kakvim koruptivnim radnjama, navodi kompanija Delta.

Posebno ističemo da je "Delta Holding" poslovni sistem u kome svaka nova kompanija koja ulazi u poslovanje sa Deltom, prolazi kroz procenu i proveru finansijskih pokazatelja i vlasničkih odnosa, a koje sprovode interne i eksterne ekspertske službe u oblasti finansija i pravnih pitanja, navodi se u saopštenju.

"U skladu sa ovom praksom i poslovnim principom, "Delta Holding", njegov vlasnik, kao i članovi porodice vlasnika Kompanije, apsolutno nikada nisu poslovali sa inkriminisanim osobama", dalje se navodi.

U saopšenju se objašnjava da je praksa provere poslovnih partnera uobičajena.

Vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću upućen je poziv za saslušanje u ponedeljak, 3. decembra. Miroslav Mišković je na razgovor u policiju pozvan kao građanin i tamo će u ponedeljak otići bez advokata.

(S media)

Foto: deltaholding.rs

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Delta holding:Nikada nismo poslovali sa inkrimisanim osobama

Izvor: Večernje novosti, 02.Dec.2012

Zbog nastavka i pojačavanja kampanje koja se protiv Delta Holdinga vodi kroz deo medija, kompanija je prekršila sopstveno pravilo i odgovorila na spekulacije koje se iznose u javnosti, a tiču se njenog poslovanja. Delta Holding je poslovni sistem koji je do prošle godine zapošljavao 25.000...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.