Branioci zemunskog klana traže saslušanje Miškovića

Izvor: Blic, 15.Apr.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Branioci zemunskog klana traže saslušanje Miškovića

Branioci članova zemunskog kriminalnog klana optuženih za više otmica i iznudu, zatražili su danas, u nastavku ponovljenog sudskog postupka, da sudsko veće neposredno sasluša predsednika "Delte" Miroslava Miškovića.



Prema obrazloženju advokata, Miškovićevo saslušanje zatraženo je jer je u medijima prošle godine izjavio da mu je poznato ko su pravi organizatori njegove otmice. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Miroslav Mišković u medijima je optužio lidera Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića da je bio umešan u njegovu otmicu i da je od toga dobio pet miliona maraka.

O saslušanju Miškovića, kao i o drugim predlozima branilaca koji su ocenili da bi predsednik kompanije "Delta" trebalo da bude saslušan zbog saznanja koja nije izneo u iskazima pred sudom, sudsko veće odlučiće naknadno.

Za otmicu Miškovića za čiji je otkup zemunskom klanu isplaćeno sedam miliona nemačkih maraka, i za još dve otmice i iznudu optuženi su Aleksandar Simović, Dušan Krsmanović, Nenad Opačić i Nikola Bajić, kao i Miloš Simović, Vladimir Milisavljević i Milan Jurišić Jure koji su u bekstvu.

Članovi te kriminalne grupe ranije su, u dva procesa, prvostepeno osuđeni za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, kao i za brojna ubistva, otmice i terorističke napade.

Suđenje zemunskom klanu odvija se u beogradskoj Palati pravde, jer je procenjeno da zgrada Četvrtog opštinskog suda, u čijoj je nadležnosti taj postupak, nije dovoljno bezbedna.

Glavni pretres nastavlja se 13. maja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.