Advokat: Đurašković upravljao, ne Miškovići

Izvor: Mondo, 16.Dec.2012, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat: Đurašković upravljao, ne Miškovići

Advokat Miroslava Miškovića Zdenko Tomanović izjavio je u emisiji "Utisak nedelje" na televiziji B92 da Miroslav i Mišković, iako vlasnik firme Delta M nije upravljao niti raspolagao sredstvima iste, već da je upravljačke poteze povlačio suvlasnik Nibens grupe Milo Đurašković.

Mišković donosi samo vizionarske odluke, a druge poteze povlače drugi u njegovom sistemu.On je samo plasirao sredstva i drugima dao na upravljanje.

Upravo iz toga, kako navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Tomanovič, proizilazi da nijedan od dvojice Miškovića nije izvršio krivično delo.

"Miroslav Mišković je dao novac drugima upravljanje, a na osnovu ugovora je imao pravo na kamatu.Pravno lice je dalo kredit firmi u Srbiji, a firma vratila kredit u pripadajućoj kamati.Oni ga optužuju da je pribavio korist u visini razlike između kamate i datog novca., iako je svaka transakcija prijavljena i obavljena uz saglasnodt državnog organa, odnosno centralnog registra i državne banke", rekao je Tomanović.

Miškovićev advokat je nagalasio da Marko Mišković terete da je kupio akcije po jednoj ceni, pa proteku vremena prodao po drugoj ceni, što je apsurdno.

U emisji je bilo reči i o navodnim pretnjama Miroslav Miškovića koje su upućene prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću.

Zdenko Tomanović i šef radne grupe za ispitivanje privatizacije Bogdan Pušić nisu mogli da potvrde da je Mišković prilokom hapšenja pretio Vučiću.

Tomanović je demantovao pisanje medija da ga je Mišković zvao i rekao mu da prenese Vučiću da neće dočekati emisiju na RTS te večeri, a da on sigurno neće biti zadržan u pritvoru.

Šef radne grupe za ispitivanje privatizacije Bogdan Pušić je izjavio da je Mišković prilikom hapšenja "očigledno veoma iznenađen rekao da mu je obećano da neće biti uhapšen."

"Ko mu je obećao ne znamo, ali je rekao da Vučić može slobodno može da otkaže emisiju jer on neće biti uhapšen", kazao je Pušić i dodao da se on nije bavio tim pretnjama već da je o tome obaveštena direkcija policije ,a da je onda to došlo do gospodina Vučića.

Advokat Tomanović je istakao da ga je posebno iznenadio način hapšenja Miroslava Miškovića jer se on do tada odazivao na sve pozive policije.

"Nije bilo razloga da policija ujutru uz prisustvo kamera privodi Miškovića. Ja sam za to da se prikladno i formalno saopšti da se hapsi nakon saslušanja.To što se njemu stavlja na teret nigde u svetu nije krivično delo", rekao je Tomanović.

(MONDO, foto: Tanjug, Zoran Žestić)
Pogledaj vesti o: Miroslav Mišković

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Advokat: Đurašković upravljao, ne Miškovići

Izvor: S media, 17.Dec.2012, 00:05

Advokat Miroslava Miškovića Zdenko Tomanović izjavio je u emisiji "Utisak nedelje" na televiziji B92 da Miroslav i Mišković, iako vlasnik firme Delta M nije upravljao niti raspolagao sredstvima iste, već da je upravljačke poteze povlačio suvlasnik Nibens grupe Milo Đurašković...Mišković...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.