20 miliona za slobodu Miškovića?

Izvor: B92, 14.Feb.2013, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

20 miliona za slobodu Miškovića?

Beograd -- Advokati Miroslava Miškovića, vlasnika "Delta holdinga", i njegovog sina Marka ponudiće jemstvo za njihovo puštanje na slobodu, tvrdi Blic.

Osnov za takav zahtev oni nalaze u činjenici da su svi svedoci koji su bili planirani već saslušani i da više nema planiranih svedoka, kao i u tome da je Miškovićima i Milu Đuraškoviću, vlasniku "Nibens grupe", određen pritvor po tri osnova: da ne bi uticali na svedoke, zbog opasnosti od bekstva i zbog uznemiravanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << javnosti.

Pošto je uticaj na svedoke najvažniji razlog, a oni su već saslušani, odnosno nema novih najavljenih svedoka, da bi se predupredili drugi razlozi zbog kojih su Miškovići u pritvoru, kao što je opasnost od bekstva, advokati smatraju da sud može da izrekne i druge mere: oduzimanje putnih isprava i obavezno javljanje policiji, kao i kućni pritvor sa elektronskim odašiljačem ili bez njega.

S druge strane, kako pišu Novosti, branioci Mila Đuraškovića, vlasnika "Nibens grupe", uložiće žalbu na rešenje kojim je njihovom klijentu produžen pritvor za još 30 dana. Kako saznaje taj list, i Đuraškovićevi advokati tražiće da mu se omogući odbrana sa slobode ili da se donese odluka o kućnom pritvoru uz nošenje elektronske narukvice za praćenje kretanja.

Zbog toga će advokati Miškovića narednih dana, nakon što dobiju zvaničnu potvrdu da je na Kipru saslušana Tatjana Jeronimides, odlučiti s klijentima za koju će se opciju opredeliti i tražiti puštanje iz pritvora.

Advokati Miškovića ranije su razmatrali da daju jemstvo u visini štete za koju se terete vlasnik "Delta holding" i njegov, a koja je oko 20 miliona evra.

Blic podseća da je Miroslavu i Marku Miškoviću, kao i Đuraškoviću pritvor produžen do 9. marta, ali oni imaju pravo da pre isteka tog produženja traže puštanje iz pritvora. Konačnu odluku o puštanju doneće Apelacioni sud u Beogradu.

Oni su pritovru zbog malverzacija prilikom privatizacije putarskih preduzeća.
Pogledaj vesti o: Miroslav Mišković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dvadeset miliona evra za slobodu Miškovića

Izvor: Press, 14.Feb.2013

Na ovaj korak su se odlučili upravo zbog toga što su svi svedoci koji su planirani saslušani i da više nema svedoka, kao i u tome da je Miškovićima i Milu Đuraškoviću određen pritvor po tri osnova, da ne bi uticali na svedoke, zbog opasnosti od bekstva i zbog uznemiravanja javnosti.. S obzirom...

Nastavak na Press...

20 miliona evra za slobodu Miškovića?

Izvor: BKTV News, 14.Feb.2013

Advokati Miroslava Miškovića, vlasnika “Delta holdinga”, i njegovog sina Marka ponudiće jemstvo za njihovo puštanje na slobodu, tvrdi Blic.. . Osnov za takav zahtev oni nalaze u činjenici da su svi svedoci koji su bili planirani već saslušani i da više nema planiranih svedoka, kao i u tome...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.