Vijesti: Klintonova hvalila Ðukanovića

Izvor: S media, 06.Sep.2011, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vijesti": Klintonova hvalila Ðukanovića

Dokument koji je objavio “Vikiliks” označen je kao poverljiv i poslat je 20. januara, nakon sastanka Đukanovića i Klintonove u Vašingtonu.

Američka državna sekretarka Hilari Klinton tražila je od bivšeg premijera Mila Ðukanovića da formira specijalno telo za borbu protiv korupcije i kriminala, i pohvalila njegove napore >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u tom pravcu, piše u depeši koju je ona poslala ambasadama SAD u Podgorici i Beogradu.

Dokument, koji je objavio "Vikiliks", označen je kao poverljiv i poslat je 20. januara, nakon sastanka Ðukanovića i Klintonove u Vašingtonu, pišu podgoričke "Vijesti".

Američki plan za sever Kosova

Merkelova: Srbija u EU najranije 2019. godine

Klintonova poziva na pomirenje u Libiji

“Sekretarka je pohvalila napore premijera u borbi protiv korupcije. Ona ga je pozvala da uspostavi međuresorno telo za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i naglasila da će se, dok se Crna Gora sprema da ispuni uslove za ulazak u NATO i EU, njeni koraci na poboljšanju transparetnosti i vladavine prava pomno posmatrati”, napisala je Klinton u depeši.

Klintonova je još rekla da su ispred Crne Gore izazovi kao što su borba protiv organizovanog kriminala i korupcije".

Kako su “Vijesti” ranije pisale, visoki zvaničnik SAD je u dva navrata pre ovog sastanka tražio od Ðukanovića da oforomi tim koji bi radio po uzoru na hrvatski USKOK.

Ðukanović je, kako je navedeno, zahvalio na sugestijama i saglasio se sa njenim stavovima da pred Crnom Gorom ima još dosta izazova.

“Klintonova je rekla da su ispred Crne Gore izazovi kao što su borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i stvaranje okruženja u kojem je vladavina prava, kako bi se privukli strani investitori.

Premijer je obećao da će učiniti sve što je neophodno da bi ispunio preostale obaveze”, navela je Klintonova.

(Vijesti)
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović,   Hilari Klinton

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.