U Podgorici povređeno šest policajaca

Izvor: Studio B, 17.Okt.2015, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Podgorici povređeno šest policajaca

Šest policajaca lakše je povređeno prilikom intervencije pred Skupštinom kada je deblokirana ulica koju su zauzeli demonstranti. Privedeno 11 demonstranata među kojima i jedan poslanik i više odbornika DF u Podgorici.

Shodno planu za pružanje asistencije Komunalnoj policiji jutros u šest sati napravljena je policijska blokada u delu Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, kako bi ovlašćeni službenici uprave Glavnog grada mogli da uklone nelegalno postavljene privremene objekte >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i obezbede puštanje saobraćaja u tom delu Bulevara.

"Rukovodilac policijskog obezbeđenja javnog okupljanja je na jasan način, putem megafona, prvo upozorio prisutne građane, a potom ih i pozvao da se sklone sa mesta pružanja asistencije Komunalnoj policiji u uklanjanju mobilijara sa mesta održavanja ovog skupa, ali su se oni oglušili o više izdatih upozorenja i poziva", kaže se u saopštenju Uprave policije.

Navodi se da je u jednom momentu, poslanik Milan Knežević fizički nasrnuo na policijskog službenika.

"Odbornik u Glavnom gradu Nikola Bajčetić je vozilom marke "renault megan", probio policijsku patrolu i policijski kordon u Bulevaru Stanka Dragojevića i Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, čime je ugrozio živote učesnika javnog okupljanja i doveo u neposrednu opasnost živote službenika policije i nadležnih službi Glavnog grada", navodi se u saopštenju.

Nakon toga, kako se navodi, nadležni rukovodilac je saopštio učesnicima javnog okupljanja da je došlo do narušavanja javnog reda i mira i shodno Zakonu pozvao rukovodioca javnog okupljanja Milutina Đukanovića da pozove okupljene da se raziđu na miran način i da dozvole izvršenje asistencije policije organima lokalne uprave.

Takođe je saopšteno da je javno okupljanje prekinuto usled narušavanja javnog reda i mira, sprečavanja službenih lica u vršenju službene radnje i napada na policijske službenike koji su se u međuvremenu dogodili.

"S obzirom da su se rukovodilac javnog okupljanja i učesnici ovog skupa oglušili o upozorenja, pozive i naređenja, da su osim pasivnog određena lica pružala i aktivni otpor i da je došlo do probijanja policijskih kordona vozilom kao i napada na policijske službenike, privedeno je 11 lica", kaže se u saopštenju.

Privedeni su poslanici Slaven Radunović i Vladislav Bojović, odbornik u Glavnom gradu Nikola Bajčetić, odbornik u Opštini Golubovci Dragutin Klikovac, Dražen Živković, Gojko Raičević, Filip Radunović, Dušan Knežević, Vladimir Eraković, Drago Goranović i Veselin Savić.

"Prilikom privođenja ovih lica policijski službenici su, radi savlađivanja aktivnog otpora i napada, budući da su se za to stekli zakonski uslovi, upotrebili sredstva prinude - fizičku snagu i sprej", navode iz Uprave policije.

U incidentu je šest policijskih službenika zadobilo lakše telesne povrede.

U toku su konsultacije sa nadležnim tužilaštvima, radi pravne kvalifikacije događaja.

Nakon ovih aktivnosti, službe Glavnog grada su pristupile uklanjanju bine, šatora i drugog mobilijara, kao i čišćenju dijela Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, nakon čega su se stekli uslovi da ovaj deo Bulevara oko devet sati bude pušten za saobraćaj.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.