Policija suzavcem na demonstrante u Podgorici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2015, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija suzavcem na demonstrante u Podgorici

Crnogorska policija bacila je večeras suzavac i šok bombe na funkcionere i pristalice opozicionog Demokratskog fronta (DF) koji su u centru Podgorice pokušali da probiju policijski kordon i okupe se ispred skupštine.U incidentu su lakše povređeni poslanici DF-a Nebojša Medojević i Branko Radulović, preneli su podgorički mediji.

Prethodno je više stotina policajaca blokiralo uži centar grada i glavnu saobraćajnicu u kojoj su sedište skupštine, predsedništva i Centralna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << banka u nameri da spreče pristalice DF-a da održe protestnu šetnju od zgrade skupštine do zgrade uprave policije.

Par stotina demonstranata su nakon što ih je policija izgurala dalje od državnih institucija, prošetali par stotina metara i završili šetnju ispred sedišta Nove srpske demokratije (NOVA) u centru grada, najavljujući za sutra nova okupljanja.

DF se odlučio na protestnu šetnju nakon što je rano jutros policija razbila demonstracije ovog opozicionog saveza koji je 20 dana protestvovao ispred skupštine u Podgorici tražeći ostavku vlade premijera Mila Đukanovića, formiranje prelazne vlade i izbore.

U jutrošnjoj akciji policije uhapšeno je 11 osoba, među kojima su dva poslanika Fronta, dva odbornika tog opozicionog saveza i novinari podgoričkog lista Dan i portala IN4S.

Prema policijskim navodima, u jutrošnjoj akciji je lakše povređeno i šest policajaca.

U centru grada je večeras jako prisustvo policije.

Mitropolija crnogorsko-primorska osudila akciju policije

Mitropolija crnogorsko-primorska najoštrije je danas osudila nasilnu policijsku akciju kojom je prekinut protest Demokratskog fronta u Podgorici.

"Protivnici smo svakog nasilja, a naročito ovakvog koje se sprovodi nad ljudima koji nekoliko sedmica mirno i bez ijednog incidenta ispostavljaju svoje političke zahteve u državi demokratskog uređenja. Na protestu za sve ove dane ni jedna grana nije slomljena, a kamoli da je ijedan čovjek bio ugrožen", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu SPC-a.

Kako je navedeno, pravoslavna crkva je i sama posljednjih godina bila izložena policijskoj prisili i raznim vrstama pravnog nasilja i saoseća sa onima koji su danas bili izloženi fizičkom i bespravnom nasilju režima.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija razbila protest opozicionog DF

Izvor: Akter, 17.Okt.2015

Crnogorska policija je rano jutros razbila proteste opozicionog Demokratskog fronta (DF) koji je 20 dana protestovao u centru Podgorice tražeći ostavku vlade premijera Mila Đukanovića..Protest je razbijen jutros oko 5.00, a prema navodima podgoričkih medija policija je privela poslanika DF-a Slavena...

Nastavak na Akter...

U Podgorici povređeno šest policajaca

Izvor: Studio B, 17.Okt.2015

Šest policajaca lakše je povređeno prilikom intervencije pred Skupštinom kada je deblokirana ulica koju su zauzeli demonstranti. Privedeno 11 demonstranata među kojima i jedan poslanik i više odbornika DF u Podgorici...Shodno planu za pružanje asistencije Komunalnoj policiji jutros u šest sati...

Nastavak na Studio B...

Demonstranti u Podgorici pokušali da probiju kordon, policija bacila suzavac

Izvor: RTS, 17.Okt.2015

Jake policijske snage u Podgorici sprečile demonstrante da probiju policijski kordon ispred Skupštine Crne Gore. Polomljeni izlozi u glavnoj podgoričkoj ulici. Centar Podgorice blokiran, javlja RTCG. . Pristalice Demokratskog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.