Povrijeđena četiri policajca, privedeno 15 osoba

Izvor: Cafe.ba, 18.Okt.2015, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povrijeđena četiri policajca, privedeno 15 osoba

PODGORICA- Crnogorska policija saopštila je da su, prilikom sprečavanja više stotina ljudi da na tri lokacije u Podgorici probiju policijske kordone kako bi nasilno ušli u Skupštinu Crne Gore, povrijeđena četiri policajca, a privedeno je 15 osoba.

U saopštenju se navodi da su demonstranti sinoć gađali policijske službenike kamenicama, flašama i drugim predmetima, kao i da su na jednoj od lokacija na policajce bacili i suzavac.

"Policijski službenici su u >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << sva tri slučaja, brzom i efikasnom intervencijom, spriječili ove grupacije u tim namjerama", ističe se u saopštenju.

U saopštenju se precizira da su službenici policije, "s obzirom na to da su se za to stekli zakonski uslovi, upotrijebili sredstva prinude - fizičku snagu i službenu palicu, dok su hemijska sredstva upotrijebljena na lokaciji gdje je na policiju prethodno bačen suzavac".

Iz policije su naveli da se oko 19.45 časova desio pokušaj probijanja policijskog kordona u Ulici slobode, u blizini raskršća sa Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog.

"Na tom mjestu je grupacija od oko 250 lica, predvođena poslanicima Demokratskog fronta /DF/, policijske službenike gađala kamenicama, flašama i drugim predmetima i pokušala da probijanjem kordona nasilno uđe u objekat Skupštine", ističe se u saopštenju i dodaje da je na ovoj lokaciji na policiju bačen suzavac, nakon čega je upotrijebila sredstva prinude.

U saopštenju se navodi da je druga grupacija od oko 150 osoba na isti način i u istoj namjeri pokušala da probije policijski kordon iz pravca Sat kule, na mostu braće Zlatičanina.

"Treća grupacija je iz pravca ulica Bratstva i jedinstva i Marka Miljanova, kod hotela `Hilton`, takođe na isti način pokušala da probije policijski kordon", napominju iz Uprave policije i dodaju da su sve te grupacije razbijene policijskom intervencijom.

Policija navodi i da je "jedan dio ovih lica" polomio nekoliko izloga radnji u Ulici slobode i dodaje da je o događajima upoznat nadležni tužilac, koji će se izjasniti o pravnoj kvalifikaciji.

Crnogorska policija prethodno je juče ujutro uklonila binu i šatore sa bulevara Svetog Petra Cetinjskog ispred parlamenta u Podgorici i prekinula proteste DF-a, a za danas je najavljeno novo okupljanje pristalica te grupacije.

Protesti su počeli 27. septembra sa zahtjevom za formiranje prelazne vlade koja će organizovati fer i demokratske izbore.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.