Radunović: DF će pokrenuti opoziv predsednika Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2021, 15:23

Radunović: DF će pokrenuti opoziv predsednika Crne Gore

Šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta Slaven Radunović najavio je da će taj savez tražiti izjašnjenje od Ustavnog suda i pokrenuti opoziv predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Radunović je rekao da je Đukanović prekršio Ustav izjavama vezanim za svoje razgovore sa ministrom spoljnih poslova Đorđem Radulovićem i njegovim odnosom prema kandidatima za ambasadore.

Đukanović je danas tokom obraćanja na Cetinju saopštio da oni koji su bili protiv obnove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nezavisnosti nemaju moralno pravo da traže saglasnost države Crne Gore da budu njeni predstavnici.

Radunović je kazao da je Đukanović ovom izjavom prekršio Ustav i osnovna ljudska prava određenih ljudi.

"Misli se na ambasadore i ljude koji 21. maja nisu glasali za nezavisnost Crne Gore. Građani ove države koji su učestvovali na jednom izjašnjavanju, plebiscitu zbog toga kako su se izjasnili ne mogu da obavljaju javnu funkciju u zemlji u kojoj je Milo Đukanović predsednik i šef režima 30 godina", kazao je Radunović.

On je citirao Ustav Crne Gore u kojem se, između ostalog, kaže da su svi pred zakonom jednaki bez obzira na bilo kakvu posebnost ili lično svojstvo".

Radunović je rekao da je ovo najeksplicitniji vid kršenja ljudskih prava od kada je uvedeno višestranačje.

"Ovo je vrhunac drskosti koji ne bi smeo da se završi na način da Milo Đukanović nastavi da obavlja ovu funkciju. Očekujem najozbiljnije reakcije svih institucija u Crnoj Gori, nevladinih organizacija kao i diplomatskog kora", naveo je Radunović, prenele su podgoričke Vijesti.

Radunović je kazao da će probati da animiraju 25 poslanika, koliko je potrebno da bi se pokrenuo opoziv, jer je Đukanović ovom izjavom pokazao da on nije predsjednik svih građana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DEMOKRATSKI FRONT POKREĆE INICIJATIVU ZA OPOZIV MILA ĐUKANOVIĆA: Izjava o kanditatima za ambasadore bila okidač! VIDEO

Izvor: Kurir, 19.Maj.2021

Demokratski front pokrenuće inicijativu ka Ustavnom sudu za opoziv predsednika države Mila Đukanovića, saopštio je šef kluba poslanika DF-a, Slaven Radunović.

Nastavak na Kurir...

Milo Đukanović će biti opozvan?

Izvor: B92, 19.Maj.2021

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović najavio je pokretanje procesa opoziva predsednika Crne Gore Mila Đukanovića...Radunović je ovo najavio na plenarnoj sednici Skupštine Crne Gore, navodeći da je „predsednik Đukanović pokazao da nije predsednik svih građana i građanki Crne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.