Milo Đukanović će biti opozvan?

Izvor: B92, 19.Maj.2021, 16:48

Milo Đukanović će biti opozvan?

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović najavio je pokretanje procesa opoziva predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Radunović je ovo najavio na plenarnoj sednici Skupštine Crne Gore, navodeći da je „predsednik Đukanović pokazao da nije predsednik svih građana i građanki Crne Gore“.

Kako je prenio, Đukanović je u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Đorđijem Radulovićem izneo stav da oni koji su bili protiv obnove nezavisnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nemaju moralno pravo da traže saglasnost države Crne Gore da budu njeni predstavnici.

Ustav Crne Gore predviđa mogućnost opoziva u slučaju da je predsednik povredio Ustav.

„Postupak za utvrđivanje da li je predsednik Crne Gore povredio Ustav može pokrenuti Skupština, na predlog najmanje 25 poslanika. Predlog za pokretanje postupka Skupština dostavlja predsedniku Crne Gore na izjašnjenje. Odluku o postojanju ili nepostojanju povrede Ustava donosi Ustavni sud i bez odlaganja je objavljuje i dostavlja Skupštini i predsedniku Crne Gore. Predsednika Crne Gore Skupština može razrešiti kada Ustavni sud utvrdi da je povredio Ustav“, stoji u Ustavu Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.