Milo, odlazi

Izvor: B92, 01.Feb.2020, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Milo, odlazi"

Nekoliko stotina građana okupilo se večeras na mirnom protestu u Podgorici zahtevajući fer izbore i ostavku predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Đukanovića smatraju "glavnim izvorom problema u državi".

Građani su se okupili ispred zgrade Tužilaštva u Podgorici, a tražili su da se stave van snage i sve odluke Skupštine iz 2019. godine.

"Ovo je prvi protestni skup da mu poručimo da mora da ide. Rešili smo da se borimo mirno i nenasilno", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kazao je Nikola Grdinić, predstavnik Grupe građana koja organizuje proteste.

On je istakao da je Đukanović državu napravio zavisnom od njega, iako je rekao da će se posvetiti očuvanju njene nezavisnosti i suvereniteta, prenose podgoričke "Vijesti".

"Hoćemo da vlast koju izaberemo na normalnim izborima bude servis građana, a ne da deli građane i šalje fašističke poruke. Trudićemo se da se otpor širi", istakao je Grdinić.

Jedan od predstavnika Grupe građana Predrag Spasojević rekao je da akter afere Koverta nije uhapšen, kao i da se hapse nedužni građani.

Okupljeni su posle obraćanja organizatora krenuli u protestnu šetnju do kraja Ulice slobode, pa bulevarom do Skupštine i Vlade.

Protestna povorka se zaustavila ispred zgrade predsednika, uz uzvike: "Milo, odlazi", a kratko su se zadržali i ispred Skupštine.

Protest je završen mirno, a organizatori su najavili novo okupljanje ispred Skupštine i Predsedništva za sedam dana, u sredu 5. februara.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

STOTINE GRAĐANA VEČERAS U PODGORICI: Traže ostavku Ðukanovića i fer izbore!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Feb.2020

Građani su se okupili ispred zgrade Tužilaštva u Podgorici, a tražili su da se stave van snage i sve odluke Skupštine iz 2019. godine...Nekoliko stotina građana okupilo se večeras na mirnom protestu u Podgorici zahtevajući fer izbore i ostavku predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića, koga smatraju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

GNEVNI NAROD NA NOVOM PROTESTU U PODGORICI: Građani skandiraju ispred tužilaštva, imaju samo JEDAN ZAHTEV!

Izvor: Kurir, 01.Feb.2020

Ostavka Mila Đukanovića jedan je od glavnih zahteva protesta pod sloganom „Mora da ide" koji je večeras održan u Podgorici.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.