STOTINE GRAĐANA VEČERAS U PODGORICI: Traže ostavku Ðukanovića i fer izbore!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Feb.2020, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STOTINE GRAĐANA VEČERAS U PODGORICI: Traže ostavku Ðukanovića i fer izbore!

Građani su se okupili ispred zgrade Tužilaštva u Podgorici, a tražili su da se stave van snage i sve odluke Skupštine iz 2019. godine.

Nekoliko stotina građana okupilo se večeras na mirnom protestu u Podgorici zahtevajući fer izbore i ostavku predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića, koga smatraju "glavnim izvorom problema u državi".

- Ovo je prvi protestni skup da mu poručimo da mora da ide. Rešili smo da se borimo mirno i nenasilno - kazao je Nikola Grdinić, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predstavnik Grupe građana koja organizuje proteste.

On je istakao da je Đukanović državu napravio zavisnom od njega, iako je rekao da će se posvetiti očuvanju njene nezavisnosti i suvereniteta, prenose podgoričke "Vijesti".

- Hoćemo da vlast koju izaberemo na normalnim izborima bude servis građana, a ne da deli građane i šalje fašističke poruke. Trudićemo se da se otpor širi - istakao je Grdinić.

Jedan od predstavnika Grupe građana Predrag Spasojević rekao je da akter afere Koverta nije uhapšen, kao i da se hapse nedužni građani.

Okupljeni su posle obraćanja organizatora krenuli u protestnu šetnju do kraja Ulice slobode, pa bulevarom do Skupštine i Vlade.

Protestna povorka se zaustavila ispred zgrade predsednika, uz uzvike: "Milo, odlazi", a kratko su se zadržali i ispred Skupštine.

Protest je završen mirno, a organizatori su najavili novo okupljanje ispred Skupštine i Predsedništva za sedam dana, u sredu 5. februara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.