Milo čestitao nezavisnost Kosovu

Izvor: Vesti-online.com, 17.Feb.2013, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milo čestitao "nezavisnost" Kosovu

Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović čestitao je danas zvaničnicima Kosova Dan nezavisnosti u uverenju da će međusobni odnosi biti unapređeni intezivnijom saradnjom na svim nivoima.

Đukanović: Odnosi Crne Gore i Kosova primer saradnje  

 

Đukanović je u telegramu čestitke predsedniku samoproklamovane Vlade Kosova Hašimu Tačiju naveo da su bilateralni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << odnosi "dobri i sadržajni, oslobođeni otvorenih pitanja i osnaženi uzajamnim razumevanjem, obogaćeni regionalnom saradnjom i zajedničkim evropskim i evroatlantskim prioritetima".

 

Takvi odnosi Crne Gore i Kosova već "predstavljaju pozitivan primer dobrosusedske i prijateljske saradnje", ocenio je Đukanović.

 

Crna Gora je oktobra 2008. godine priznala nezavisnost Kosova, a diplomatski odnosi su uspostavljeni početkom 2010. godine. Međutim ambasadori još nisu razmenjeni, jer Podgorica to uslovljava priznanjem postojanja crnogorske manjine na Kosovu.

 

Crnogorsko priznanje Kosova izazvao je revolt u Srbiji, a zvanični Beograd je tada uskratio gostoprimstvo crnogorskom ambasadoru. Odnosi su normalizovani godinu kasnije imenovanjem novog ambasadora Crne Gore u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Đukanović čestitao Dan nezavisnosti Kosovu

Izvor: Akter, 17.Feb.2013

Predsednik Vlade CG Milo Đukanović cestitao je zvaničnicima Kosova Dan nezavisnosti u uverenju da će međusobni odnosi biti unapredjeni intezivnijom saradnjom na svim nivoima

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.