Kremlj: Vlast u Crnoj Gori će snositi svu odgovornost

Izvor: B92, 14.Jul.2016, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj: Vlast u Crnoj Gori će snositi svu odgovornost

Moskva -- Crnogorski premijer Milo Đukanović namerno pokušava da uništi tradicionalno prijateljske odnose sa Rusijom, poručeno je iz Kremlja.

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je na redovnoj konferenciji rekla da će vlast u Podgorici "snositi punu odgovornost za svoj anti-ruski stav".

"Primili smo k znanju Đukanovićeve izjave o 'ruskoj propagandi' iz proteklih dana", rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Zaharova reagujući na izjavu da su ljudi iz "najnižih slojeva na Balkanu plen za rusku propagandu".

Kako je rekla, Đukanović "otvoreno i eksplicitno predvodi trend namernog rušenja tradicionalno prijateljskih odnosa dve zemlje".

Crna gora je na putu ka članstvu u NATO, a odnosi Rusije i Alijanse su takođe bila tema na konferenciji.

"Rusija je ukazala NATO na njihovu direktnu odgovornost za moguću dalju eskalaciju vojno-političkih tenzija u Evropi, kao rezultat gomilanja trupa bez presedana u oblastima koje se graniče sa Rusijom", rekla je Zaahrova.

Kako je navela, ruska strana je predložila "niz posebnih, praktičnih koraka za novo uspostavljanje poverenja".

"Očekujemo reakciju od naših kolega iz NATO", rekla je ona.

Govoreći o mogućoj saradnji SAD i Rusije u Siriji, Zaharova je rekla da je to tema o kojoj će se razgovarati tokom posete državnog sekretara SAD Džona Kerija Moskvi.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Đukanović se klanja NATO-u, uništava odnose sa Rusijom"

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jul.2016

Premijer Crne Gore svojim izjavama o ruskoj propagandi namerno pokušava da uništi tradicionalno prijateljske odnose dveju zemalja, saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova...- Skrenuli smo pažnju na obrazloženje objavljeno 12. jula, izjavu predsednika Vlade...

Nastavak na Vesti-online.com...

Kremlj: Đukanović namjerno uništava prijateljske odnose s Rusijom

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jul.2016

MOSKVA - Crnogorski premijer Milo Đukanović namjerno pokušava da uništi tradicionalno prijateljske odnose sa Rusijom, poručeno je iz Kremlja...Portparolka ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je na redovnoj konferenciji rekla da će vlast u Podgorici "snositi punu odgovornost za svoj anti-ruski...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.