Đukanović zadovoljan rezultatima izbora, čestitao protivnicima

Izvor: Beta, 20.Mar.2023, 00:54

Đukanović zadovoljan rezultatima izbora, čestitao protivnicima

Kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) na predsedničkim izborima u Crnoj Gori Milo Đukanović izjavio je večaras da je zadovoljan ostvarenim rezultatom, jer je reč o "ozbiljnoj prednosti" u odnosu na protivkandidata u drugom krugu, čelnika Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića.U obraćanju nakon objavljenih preliminarnih rezultata izbora, Đukanović je ocenio da 36 odsto ostvarene podrške "predstavlja dobru osnovu za nadgradnju" u narednih 14 dana i drugi krug predsedničkih izbora.Đukanović je osvojio 35,3 odsto, a Milatović 29,2 procenta glasova birača koji su glasali, preliminarni su rezultati izbora Centra za monitoring i oni idu u drug krug glasanja 2. aprila.Kandidat DPS-a, koji se kandiduje za treći mandat, smatra da postoji "rezervoar birača" koje DPS "nije aktivirao" u prvom krugu i najavio je da će njegova stranka do drugog kruga "vredno raditi" na aktiviranju tog dela biračkog tela.Đukanović je rekao da je zadovoljan brojem birača koji veruju u "profil" njegove politike i procenu da je "važno da Crna Gora zadrži proevropski put". On je ocenio da je to "dobra osnova" za konaču pobedu.Prema njegovim rečima, rezultati izbora potvrđuju da "ogromna većina" građana želi vanredne parlamentarne izbore.Đukanović je čestitao protivkandidatima na rezultatima izbora.Čelnik Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić osvojio je 19,3 procenata glasova i pozvao ...
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović,   Predsednički izbori

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đukanović zadovoljan rezlultatima izbora, čestitao protivnicima

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Mar.2023

Kadidat Demokratske partije socijalista (DPS) na predsedničkim izborima u Crnoj Gori Milo Đukanović izjavo je večaras da je zadovoljan ostvarenim rezultatom, jer je reč o "ozbiljnoj prednosti" u odnosu na protivkandidata u drugom krugu, čelnika Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

U Baru, Ulcinju i Mojkovcu najviše glasova otišlo Đukanoviću

Izvor: Danas, 20.Mar.2023

Predsednički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) u Ulcinju je na juče održanim predsedničkim izborima osvojio 56,4 odsto, što je 4.163 glasa.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.