Đukanović se obratio i priznao poraz

Izvor: B92, 02.Apr.2023, 22:18

Đukanović se obratio i priznao poraz

Podgorica -- Predsednički kandidat DPS-a i odlazeći predsednik Crne Gore Milo Đukanović obratio se večeras iz svog štaba i čestitao pobedu novom predsedniku Crne Gore.

"Završeni su izbori, Crna Gora je izabrala, ja taj izbor poštujem, čestitam Jakovu Milatoviću. Želim mu da bude uspešan predsednik jer to može značiti da će i Crna Gora biti uspešna država", rekao je Đukanović

"Nekada na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izborima pobedite, nekada izgubite. Pobeđivali smo veoma dugo... Što se mene tiče, građanska i demokratska Crna Gora će ostati moja preokupacija", rekao je.

"Ja sam svakako predsednik do 21. maja, trudiću se da posao obavljam na najbolji način, moj pogled na ovo što su građani izabrali, bio je mnogo kritičniji nego što to su to građani videli, novom predsedniku želim da bude uspešan i da doprinese prosperitetu države", rekao je Đukanović u obraćanju u izbornom štabu.

Poručio je da prihvata izborni rezultat i dodao da njegovom nasledniku želi da bude uspešan predsednik, jer, kako je rekao, ako bude uspešan to znači da će i Crna Gora biti uspešna.

Prisutni u štabu pevaju, skandiraju ime odlazećeg predsednika i bukom ne dozvoljavaju novinarki podgoričkih "Vijesti" da postavi pitanje.

Na svaki pokušaj da postavi pitanje ođekivali su uzvici negodovanja i pesma "Oj lijepa majska zoro".

Đukanović ni na koji način nije pokušao da ih umiri, a onda je u jednom trenutku rekao da će verovatno biti još vremena da odgovara na pitanja novinara, okrenuo se i otišao.

Podsetimo, prema rezultatima Centra za monitoring i istraživanje (CeMI), kandidat pokreta Evropa sad Jakov Milatović, prema projekciji na 89,3 odsto uzorka, osvojio je 60,1 odsto glasova u drugom krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori, a aktuelni šef države Milo Đukanović 39,9.

Glasalo je 69,33 odsto birača, što je pet odsto više nego u prvom krugu. Prema podacima CDT-a na osnovi 100 odsto obrađenih glasova Milatović je osvojim 58,9 odsto, dok je Đukanović osvojio 41,1 odsto glasova.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović,   Predsednički izbori,   Twiter

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đukanović priznao poraz

Izvor: Danas, 02.Apr.2023

Milo Đukanović je čestitao pobedu Jakovu Milatoviću, pođeleo uspeh, jer "ako bude uspešan predsednik to može značiti i da će CG biti uspešna država".

Nastavak na Danas...

Đukanović čestitao pobedu Milatoviću: Da bude uspešan i dostojan poverenja

Izvor: Pančevac-online.com, 02.Apr.2023

Predsednički kandidat DPS-a, Milo Đukanović, čestitao je večeras pobedu Jakovu Milatoviću. Poručio je da novom predsedniku želi da bude uspešan i dostojan poverenja građana. “Završeni su izbori, Crna Gora je izabrala. Ja taj izbor poštujem, čestitam Jakovu Milatoviću na povjerenju koje...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.