Đukanović potpisao zakon o otimačini srpskih svetinja

Izvor: Večernje novosti, 28.Dec.2019, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović potpisao zakon o otimačini srpskih svetinja

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović potpisao je danas Zakon o slobodi veroispovijesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica Predsednik Crne Gore Milo Đukanović potpisao je danas Zakon o slobodi veroispovijesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica, javio je Portal RTCG. Glasovima vladajuće >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << koalicije i SDP-a taj akt je usvojen u petak. Poslanici Demokratskog fronta pozvali su ranije danas Đukanovića da ne potpiše Zakon o slobodi veroispovesti, već da ga vrati Skupštini na doradu. Zakonom je predviđeno da su državna svojina verski objekti i zemljište koje koriste verske zajednice na teritoriji Crne Gore koji su izgrađeni, odnosno pribavljeni iz javnih prihoda države ili su bili u državnoj svojini do 1. decembra 1918. godine, i za koje nema dokaza o pravu svojine verskih zajednica, navodi RTCG. Precizirano je da će se u pogledu postojanja dokaza o činjenicama primenjivati dokazna sredstva i pravila dokazivanja u skladu sa Zakonom o upravnom postupku i supsidijarno Zakonom o parničnom postupku. U Skupštinskoj sali u Podgorici nakon što je usvojen Predlog zakona o slobodi veroispovesti u načelu, došlo je do incidenata nakon kojih su svi poslanici DF uhapšeni, podseća RTCG.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Amfilohije da prokune Mila (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 28.Dec.2019

Nisam se slagao sa njim kada je neke ljude u Beogradu nazivao izdajnicima Tražim od mitropolita Amfilohija da ne dozvoli da Đukanović ispred Cetinjskog manastira nalaže badnjak. Očekujem da prokune i Đukanovića i njegovo potomstvo. Imam pravo to da tražim u ime svih onih...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.