Đukanović nije kandidat DPS-a za mandatara

Izvor: N1 televizija, 25.Okt.2016, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović nije kandidat DPS-a za mandatara

Predsedništvo vladajuće crnogorske Demokratske partije socijalista (DPS) predložilo je zamenika predsednika te partije Duška Markovića za mandatara desete crnogorske vlade od uvođenja višestranačja.

Konačnu reč o tome daće Glavni odbor partije koji je zakazan za sutra, saopšteno je večeras iz partije aktuelnog premijera Mila Đukanovića.

Đukanović se do sada dva puta nakon izbora povlačio sa premijerske dužnosti pošto je predvodio partiju u trci >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << na parlamentranim izborima. Prvi put je to uradio posle referenduma o državnom statusu Crne Gore 2006. godine i izbora koji su nakon toga usledili, a drugi put 2010. godine.

Od kongresa partije prošle godine i imenovanja Markovića za zamenika predsednika partije uočeno je da Đukanović na njega prenosi značajan deo obaveza i spekulisalo se da višegododišnji premijer neće biti mandatar.

Đukanović je predvodio listu DPS-a na parlamentarnim izborima 16. oktobra na kojima je ta partija osvojila 36 od 81 mandata u Skupštini Crne Gore.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Predsedništvo DPS-a predložilo Markovića za mandatara

Izvor: Beta, 25.Okt.2016

Predsedništvo vladajuće crnogorske Demokratske partije socijalista (DPS) predložilo je zamenika predsednika te partija Duška Markovića za mandatara desete crnogorske vlade od uvodjenja višestranačja.Konačnu reč o tome daće Glavni odbor partije koji je zakazan za danas, saopšteno je sinoć...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.