Đukanović bez komentara o navodima srpskog patrijarha o povlačenju priznanja tzv. Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2019, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović bez komentara o navodima srpskog patrijarha o povlačenju priznanja tzv. Kosova

Služba za informisanje crnogorskog predsednika Mila Đukanovića saopštila je da neće da komentariše očekivanja srpskog patrijarha Irineja da će Đukanović povući odluku o priznanju Kosova i indirektno demantovali navode da je on preko mitropolita Amfilohija pozdravio poglavara SPC.

"Što se tiče patrijarhovih očekivanja u vezi s priznanjem Kosova, to ne bismo ni komentarisali. Crna Gora samostalno vodi konzistentnu spoljnu politiku, polazeći od svojih državnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i nacionalnih interesa, doprinoseći tako, po ocenama sa najmerodavnijih evropskih i svetskih adresa, i stabilnosti regiona", saopšteno je iz Službe za informisanje Đukanovića, prenose Vijesti.

Irinej je u subotu, nakon liturgije povodom obeležavanja 800 godina autokefalnosti SPC, kazao da ga je Đukanović pozdravio preko mitropolita Amfilohija i da mu je bilo žao što ne može da prisustvuje jer je sprečen.

Istovremeno, on je kazao da je uveren da će Đukanović povući priznanje "lažne države Kosovo, i da će se vratiti pravim vrednostima".

Kako su naveli iz Đukanovićevog kabineta, šef kabineta je zahvalio SPC na pozivu u usmenoj komunikaciji i obavestio da je Đukanović u Njujorku.

"Druge komunikacije u vezi sa ovim nije bilo", navodi se u saopštenju kabineta.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podgorica: Što se tiče patrijarhovih očekivanja u vezi s priznanjem Kosova, to ne bismo ni komentarisali

Izvor: Vostok.rs, 30.Sep.2019

Iz pres-službe predsednika Crne Gore Mila Đukanovića je saopšteno da neće komentarisati očekivanja srpskog patrijarha Irineja da Đukanović povuče odluku o priznanju samoproglašenog Kosova. . Predstavnici te službe su indirektno demantovali i navode patrijarha Irineja da ga je Đukanović...

Nastavak na Vostok.rs...

Đukanovićev kabinet: Bez komentara na Irinejeva očekivanja oko Kosova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Sep.2019

Kabinet predsednika Crne Gore Mila Đukanovića saopštio je danas da ne želi da komentariše "očekivanja" patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja o povlačenju priznanja Kosova i naveo da Crna Gora "samostalno vodi konzistentnu spoljnu politiku, polazeći od svojih državnih i nacionalnih interesa". "Što...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.