Podgorica: Što se tiče patrijarhovih očekivanja u vezi s priznanjem Kosova, to ne bismo ni komentarisali

Izvor: Vostok.rs, 30.Sep.2019, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podgorica: Što se tiče patrijarhovih očekivanja u vezi s priznanjem Kosova, to ne bismo ni komentarisali

Iz pres-službe predsednika Crne Gore Mila Đukanovića je saopšteno da neće komentarisati očekivanja srpskog patrijarha Irineja da Đukanović povuče odluku o priznanju samoproglašenog Kosova.
Predstavnici te službe su indirektno demantovali i navode patrijarha Irineja da ga je Đukanović pozdravio preko mitropolita Amfilohija, prenose podgoričke „Vijesti“. „Što se tiče patrijarhovih očekivanja u vezi s priznanjem Kosova, to ne bismo ni komentarisali. Crna Gora samostalno vodi konzistentnu spoljnu politiku, polazeći od svojih državnih i nacionalnih interesa, doprinoseći tako, prema ocenama sa najmerodavnijih evropskih i svetskih adresa, i stabilnosti regiona“, saopšteno je „Vijestima“ iz pres-službe predsednika Crne Gore. „Šef kabineta se u usmenoj komunikaciji uobičajeno zahvalio na pozivu i obavestio o javnosti već poznatoj činjenici da je predsednik u to vreme u Njujorku. Druge komunikacije u vezi sa ovim nije bilo”, saopšteno je iz Đukanovićeve pres-službe. Podsetimo, opraštajući se od vernika na „Trpezi ljubavi“, organizovanoj nakon liturgije povodom obeležavanja 800 godina autokefalnosti SPC, patrijarh Irinej je saopštio da ga je Đukanović pozdravio preko mitropolita Amfilohija i da je crnogorskom predsedniku "žao što ne može da prisustvuje događaju jer je sprečen". Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) je tada poručio da je uveren da će Đukanović povući priznanje „lažne države Kosovo, te da će se vratiti pravim vrednostima“.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.