Đukanović: Integracije u EU i NATO garant stabilnosti

Izvor: Blic, 28.Feb.2013, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Integracije u EU i NATO garant stabilnosti

Crnogorski premijer Milo Đukanović ocenio je danas u razgovoru sa novoimenovanim ambasadorom Švajcarske Žan-Danijelom Ruhom da je perspektiva regiona u evropskim i evroatlantskim integracijama koje predstavljaju garant stabilnosti i ukupnog prosperiteta Zapadnog Balkana.

U vladinom saopštenju se navodi da je u kontekstu preuzimanja predsedavanja Švajcarske Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju 2014. godine u razgovoru istaknut značaj uloge te organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u podršci naporima koje zemlje Zapadnog Balkana ulažu u demokratizaciju celokupnog društva.

Đukanović je, kako se navodi, ocenio da Crna Gora i Švajcarska imaju izuzetno dobre odnose koje, pre svega, karakterišu razvijeni politički i ekonomski kontakti.

On je iskazao uverenje da dosadašnje prisustvo švajcarskih investitora u Crnoj Gori predstavlja dobru osnovu za dalji razvoj privredne saradnje između dve zemlje, navodi se u saopštenju.

Povezane vesti: Josipović i Lukšić o napretku Crne Gore ka EU i NATO Đukanović: Članstvo u NATO jedini put za stabilnost regiona Đukanović: Evropska perspektiva garant stabilnosti Balkana Kacin: Crna Gora lider evropskih integracija na Balkanu Zidojče cajtung: Razlog za povratak Đukanovića u Vladu leži u Bariju
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.