Đukanović: Budućnost Crne Gore su EU i NATO

Izvor: RTS, 17.Jun.2014, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Budućnost Crne Gore su EU i NATO

Evropske i evroatlantske integracije su budućnost Crne Gore, poručio crnogorski premijer Milo Đukanović. Ističe da je evropski kvalitet života cilj kojem vode ozbiljno i kvalitetno relizovane društvene reforme, kao i posvećenost daljem ekonomskom napretku.

Predsednik crnogorske vlade je, u razgovoru sa novinarima iz država članica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evropske unije, iskazao zadovoljstvo rezultatima koje je Crna Gora do sada postigla na putu ka EU i NATO, prenosi Tanjug.

Đukanović je, novinarima koji u okviru projekta "Otkrijmo Crnu Goru" borave u toj zemlji, rekao da reforme podrazumevaju integracioni proces, pre svega, interes Crne Gore i crnogorskog društva.

Podsetio je i na priznanja koja država dobija od međunarodne zajednice za ostvarene rezultate.

"Jednako vrednim Crna Gora smatra i postignuća u oblasti političke stabilnosti i dobrosusedskih odnosa", naveo je Đukanović.

Predstavnike medija iz zemalja Evropske unije Đukanović je informisao i o prioritetnim zadacima Vlade u oblasti ekonomskog i investicionog razvoja države.

Razmenjena su mišljenja i o ukupnim prilikama u crnogorskom društvu, kroz prizmu daljeg toka pregovora sa Unijom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đukanović: Cilj je evropski kvalitet života

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2014

Budućnost Crne Gore su evropske i evro-atlantske integracije, a evropski kvalitet života je cilj kojem nas vode ozbiljno i kvalitetno realizovane društvene reforme i posvećenost daljem ekonomskom napretku, poručio je crnogorski premijer Milo Đukanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.