Đukanović: Afera listing napad na evropski put Crne Gore

Izvor: Blic, 14.Dec.2011, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Afera listing napad na evropski put Crne Gore

Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović izjavio je večeras da afera “listing” predstavlja napad na Vladu, državu Crnu Goru i njen evropski put. Milo Đukanović

- Za mene nema nikakve sumnje da je glavni cilj afere bila Crna Gora i njen evropski put, kao i da su premijer Igor Lukšić i šef diplomatije Milan Roćen odabrani kao najistaknutiji predstavnici Vlade na evropskim zadacima- istakao je Đukanović.

Djukanović je kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da tužilaštvo i policiju očekuje zahtevan posao da, koliko je moguće, sprovedu istragu do kraja i "pokušaju da odgonetnu ko je najodgovorniji za ono što se dogodilo”.

Lukšić i Roćen ekspresno su demantovali navode da su razgovarali sa Šarićem, ocenjujući da su u pitanju falsifikati i podmetačine, i zatražili od Tužilaštva hitnu istragu povodom toga.

Saslušanje službenika policije

Tužilastvo Crne Gore počelo je saslušanje službenika Uprave policije kojima su bili dostupni listinzi telefonskih poziva Šarića.

Uprava policije prethodno je dostavila Tužilaštvu imena pripadnika policije koji su imali pristup listinzima, koji su kasnije falsifikovani.

Specijalni tužilac Đurdjina Ivanović kazala je da je format spornog listinga napravljen u policiji, a da je neko naknadno falsifikovao, odnosno u njega upisao imena Lukšića i Roćena.

Uprava policije potom je odbacila kao spekulacije navode da je listing o navodnoj telefonskoj komunikaciji izmedju Lukšić i Roćen sa Šarićem falsifikovan u policiji.

Crnogorska policija je navela da postoji mogućnost da je sporan dokument falsifikovan u nekoj drugoj državi, s obzirom da je listing telefonskih razgovora Šarića dostavljan i partnerskim službama u regionu.

U istrazi o aferi listing otkriveno je da su koverte 1. decembra poslate dnevnim listovima "Dan” i "Kurir” iz pošte u Plužinama. Policija je uzela izjave od radnika pošte u tom gradu, a oni su saopštili da se ničega ne sećaju.

Povezane vesti: Veljović: Šarićev listing izdvojen na osnovu međunarodne obaveze Afera "listing": Dva policajca ispitivana četiri sata Medojević: Đukanović je štitio Šarića Đukanović odbacuje optužbe Beograda Milić: Đukanović ne radi svoj posao

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đukanović: "Listing" napad na državu

Izvor: RTS, 14.Dec.2011

Afera "listing" predstavlja napad na Vladu, državu Crnu Goru i njen evropski put, rekao lider DPS-a Milo Đukanović. Tužilaštvo i policiju očekuje zahtevan posao, kaže Đukanović.

Nastavak na RTS...

CG: U Albaniju sa ličnom kartom

Izvor: B92, 14.Dec.2011

Podgorica -- Crnogorski i albanski građani moći će da prelaze granicu između njihove dve države s biometrijskom ličnom kartom, saopšteno je u Podgorici...Kako je navedeno iz Vlade Crne Gore, aneks Sporazuma o uzajamnom putovanju građana potpisali su šef crnogorske diplomatije Milan Roćen i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.