Crnogorski SDP šokiran Đukanovićevom čestitkom Šešelju

Izvor: RTS, 01.Apr.2016, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorski SDP šokiran Đukanovićevom čestitkom Šešelju

Socijaldemokratska partija u Crnoj Gori saopštila je da je šokirana čestitkom premijera Mila Đukanovića na oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju i da je verovala da je on raskrstio sa svojom, kako se navodi u saopštenju SDP-a, ratnom prošlošću.
"Uprkos nagomilanom pamćenju raznovrsnih faza Đukanovićevog političkog i patriotskog sazrevanja, SDP je naprosto šokirana iskazanom čestitkom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Đukanovića na oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju", piše u saopštenju te crnogorske stranke.

Verovali su, kako navode, da je Đukanović upravo na platformi SDP-a od 1997. godine iskreno raskrstio sa svojom ratnom prošlošću, prenosi portal CDM.
"Ne želimo da verujemo da je ovakva poruka Đukanovića Šešelju istovremeno i poruka nadležnim državnim organima koji su najavili obnavljanje istrage za zločine koji su se, nažalost, desili pripadnicima manjinskih naroda u Crnoj Gori upravo zbog politike kojoj Đukanović danas čestita. Nažalost, zbog politike kojoj sada Đukanović čestita su se Crnoj Gori desili: logor Morinj, Bukovica, deportacija, Štrpci, neslavni pohod na Dubrovnik", ističu u SDP-u.
SDP u saopštenju naglašava da "ne može da veruje da neko 2016. godine može čestitati politici Šešelja, za koju smo verovali da je barem u Crnoj Gori nakon 25 godina osuđena i zaboravljena".
"SDP će, kao i 90-ih, istrajati u svojoj politici raskrinkavanja zločina i zločinaca i na taj način zaštititi manjinske narode i sve građane Crne Gore od politike kojoj Đukanović čestita", zaključuje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.