Crna Gora sigurnim putem korača ka društvu razvijenih evropskih zemalja

Izvor: B92, 03.Jul.2019, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Crna Gora sigurnim putem korača ka društvu razvijenih evropskih zemalja"

Predsednik CG i lider DPS Milo Ðukanović rekao je da CG sigurnim putem korača ka društvu razvijenih evropskih zemalja, "ka njenoj evropskoj kući".

Đukanović je dodao da su za to potrebne jake institucije i odgovorni pojedinci.

Kako je rekao, za njega nije najvažniji datum prijema, već da se svaki dan evropeizuje i modernizuje crnogorsko društvo, "da bismo bili sigurni sutra, sa članstvom u EU ili bez njega, da smo stvorili pretpostavke da naše generacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i generacije naših potomaka mogu živeti evropskim kvalitetom života", prenela je RTCG.

Ðukanović je istakao da je brzina promena na globalnoj sceni poslednje dve, tri godine toliko porasla da se više promena dogodilo u tih nekoliko godina nego u prethodnih nekoliko decenija. Prema Ðukanovićevim rečima, danas postoji jako puno problema ali ne samo u ovom regionu.

"Meni se čini da su danas komplikovaniji problemi na evropskom nivou i na globalnom nivou, nego u našem okruženju", rekao je Ðukanović.

Naveo je da je napravljeno puno infrastrukture, da je uloženo dosta u oblasti obrazovanja, u oblasti poljoprivrede i da to sve predstavlja stabilan temelj za dalji napredak politike DPS u narednom periodu.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović,   Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đukanović se nada

Izvor: B92, 04.Jul.2019, 10:22

Podgorica -- Predsednik Crne Gore i lider DPS-a Milo Đukanović izjavio da se nada da će biti nastavljen započeti proces proširenja EU integracijom zemalja Zapadnog Balkana..."Nadam se da će EU u konstituisanju novih evropskih institucija sačuvati potrebnu pažnju za proces proširenja i integraciju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.