Blinken se zahvalio Đukanoviću

Izvor: B92, 23.Jun.2023, 18:42

Blinken se zahvalio Đukanoviću

Američki državni sekretar Entoni Blinken uputio je bivšem predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću pismo.

Blinke se u pismu zahvalio za, kako je naveo, decenije njegovog rada na unapređivanju evro-atlantskih integracija Crne Gore, saopšteno je iz kancelarija bivšeg predsednika.

"Želim da izrazim iskrenu zahvalnost za decenije Vašeg rada na unapređivanju evro-atlanskih integracija Crne Gore. Kao predsednik i premijer vodili ste zemlju do članstva u NATO >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Savezu i pokrenuli proces pristupanja EU. Nakon nedavnih predsedničkih izbora odigrali ste suštinsku ulogu u mirnom prenosu vlasti – što je pečat demokratije. Hvala Vam za Vaše liderstvo i Vaš rad", navodi se u pismu.

Blinken je naveo da ceni Đukanovićevu nepokolebljivu podršku evro-atlantskom napretku Crne Gore, njenoj živoj multikullturalnoj demokratiji, i njenoj ulozi aktivne saveznice u NATO posvećene završetku reformi neophodnih za pristupanje EU, naveo je Blinken.

Blinken je na kraju pisma ponovio izraze poštovanja za istorijsko liderstvo predsednika Đukanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović,   Evropska Unija,   Predsednički izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.