Milka Forcan tvrdi da je njena sestra radila ispravno

Izvor: Politika, 21.Dec.2011, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milka Forcan tvrdi da je njena sestra radila ispravno

BEOGRAD – Milka Forcan, sestra bivše direktorke Jugohemije Smiljke Mileusnić Adžić kojoj je određen pritvor u okviru istrage o nabavci vakcina protiv novog gripa, izjavila je večeras da je njena sestra radila u skladu sa zakonom i ukazala na „hajku” protiv osumnjičenih u medijima.

„Duboko verujem u ispravnost svih poslovnih poteza tada preuzetih od strane direktorke Jugohemije Smiljke Mileusnić u poslu oko nabavke vakcina i sasvim sam sigurna da je radila >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u skladu sa zakonom. Verujem da će do kraja istrage koja je u toku mnogi detalji kojima se sada planski dezinformiše javnost biti razjašnjeni”, istakla je ona u saopštenju.

„S druge strane, učesnicima u procesu zabranjeno je da daju izjave i komentarišu postupak, što je do sada Smiljka Mileusnić Adžić poštovala. Sama činjenica da se na prvi poziv istražnih organa kao i na jučerašnje saslušanje specijalnog suda odazvala, govori u prilog tome da je sigurna u svoje poslovne poteze i ispravnost istih”, naglasila je Forcan.

Milka Focan je ukazala i na „hajku” protiv osumnjičenih koja se, kako je navela, vodi u medijima.

„Želim da istaknem da u trenutku koji je izuzetno težak za porodice osumnjičenih i pritvorenih, hajka koja traje u medijima iznošenjem niza netačnih i tendenciozno plasiranih informacija neminovno utiče na istražne i sudske organe ali i na sudbine pojedinaca i njihovih porodica, jeste u suprotnosti sa zakonom”, rekla je Forcan.

Bivšoj direktorki Jugohemije Smiljki Mileusnić Adžić je juče određen pritvor do 30 dana i otvorena je istraga povodom nabavke vakcina protiv gripa H1N1 2009. godine.

Zbog malverzacija u nabavci vakcina, 19. septembra uhapšeni su nekadašnja direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje Svetlana Vukajlović, direktor kompanije „Jugohemija farmacija” Vladimir Gravar i direktor preduzeća „Detap” Ljubomir Pavićević.

Sumnja se da je prilikom nabavki 857.000 doza vakcina, od kojih je utrošeno 154.000, budžet Srbije oštećen za 1,6 miliona evra.

Beta

objavljeno: 21.12.2011.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MILKA FORCAN NE DA NA SESTRU

Izvor: Kurir, 21.Dec.2011

Moja sestra radila je u skladu sa zakonom. Protiv nje se vodi medijska hajka, rekla bivša potpredsednica Delta holdinga..BEOGRAD - Milka Forcan, sestra bivše direktorke "Jugohemije" Smiljke Mileusnić Adžić kojoj je određen pritvor u okviru istrage o nabavci vakcina protiv novog gripa, izjavila...

Nastavak na Kurir...

Milka Forcan o hapšenju njene sestre

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2011

BEOGRAD -..Milka Forcan, sestra bivše direktorke Jugohemije Smiljke Mileusnić Adžić kojoj je određen pritvor u okviru istrage o nabavci vakcina protiv novog gripa, izjavila je večeras da je njena sestra radila u skladu sa zakonom i ukazala na "hajku" protiv osumnjičenih u medijima..."Duboko verujem...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Milka Forcan brani sestru Smiljku

Izvor: Radio 021, 21.Dec.2011

Duboko verujem u ispravnost svih poslovnih poteza bivše direktorke "Jugohemije" Smiljke Mileusnić Adžić u poslu oko nabavke vakcina i sasvim sam sigurna da je radila u skladu sa zakonom, poručila je večeras u pisanoj izjavi njena sestra i nekadašnja predsednica Upravnog odbora "Jugohemije" Milka...

Nastavak na Radio 021...

Milka Forcan brani sestru

Izvor: NaDlanu.com, 21.Dec.2011

BEOGRAD, 21. decembra 2011. (Beta) - Milka Forcan, sestra bivše direktorke Jugohemije Smiljke Mileusnić Adžić kojoj je odredjen pritvor u okviru istrage o nabavci vakcina protiv novog gripa, izjavila je u sredu uveče da je njena sestra radila u skladu sa zakonom i ukazala na "hajku" protiv osumnjičenih...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.