Izvor: MozzartSport.com, 17.Feb.2021, 21:28

ZVEZDA – TIM ZA MILAN: Stanković kreće sa trojicom pozadi, uigravan i Bakajoko

Čini se da mladi šef stručnog štaba crveno-belih nije doneo konačnu odluku

Prvo je bio važan večiti derbi. Zatim je bilo mnogo važno gostovanje u Tirani, pa ona Omonija... Na kraju i duel sa Araratom u Nikoziji sa nožem pod grlom. Susret sa Milanom, ma koliko bio grandiozan zbog imena rivala i istorije duela dva velika kluba, ne spada u kategoriju „must win“ za Dejana Stankovića. Ali mladi stručnjak na klupi crveno-belih potencijalnim trijumfom nad Rosonerima, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mogao bi najviše da dobije.

Koliko i onom bombom u Pjaćenci, kada je kao debitant u Kalču, ušao sa klupe Lacija i doneo bod Rimljanima. Od tog dana na Apenina su počeli da ga gledaju drugačijim očima. Tako bi ga gledali i ako bi kojim slučajem uspeo da napravi malu senzaciju i trijumfuje nad sedmostrukim prvakom Evrope, dojučerašnjim liderom Serije A.

Svestan je toga Dejan Stanković, pa je poslednje dane uoči velike utakmice, radio u tišini. Skoro, pa u ilegali je slagao kockice i tatičke finese, koje bi mogle da mu omoguće ravnopravan položaj u sudaru sa Stefanom Piolijem.

Specija je rizičnom igrom, sa jasnim ofanzivnim opredeljenjem, pokazala da se protiv Milana, koliko god izgledao moćno može igrati i na taj način. Rosoneri su bili potučeni do nogu, mogli su da dožive sličan poraz, pošto nisu imali rešenje za visok presing domaćina... Slične probleme Milan je imao i u sudaru sa Beneventom, iako je taj duel dobio uz mnogo sreće. Veštice su promašile jedanesterac i sijaset kolosalnih prilika.

Ipak, eliminacione runde u Evropi su nešto sasvim drugo. Prava na grešku nema, tako da će Dejan Stanković biti oslonjen na oproban recept. I defanzivu koja mu je donela mnogo radosti u Gentu, i beogradskom meču protiv Hofenhajama.

Brojne taktičke varijante je isprobao Dejan Stanković na poslednjim treninzima pred Milan, čak uigravao i Aksela Bakajoka, ali sve ukazuje da će Crvena zvezda meč protiv Milana početi sa trojicom u poslednjoj liniji. Ili petoricom, zavisi kako ko gleda na stvar.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Poslednji bedem ispred Milana Borjana činiće Radovan Pankov, Nemanja Milunović i Miloš Degenek. Takva defanzivna postavka trebalo bi da omogući najsikusnijem Milunoviću da ponovo u niskoj zoni pokaže koliko može u vazdušnim duelima. I direktnim sudaranjima sa Mariom Mandžukićem na malom prostoru... Pomenuta trojka imaće pomoć Milana Gajića i Milana Rodića.

Postojala je varijanta sa Njegošem Petrovićem, koji bi trebalo da bude adut sa klupe. Ključevi veznog reda biće u rukama Sekua Sanoga i Gelora Kange. Gabonac voli ovakve utakmice, i posle povrede Veljka Nikolića, dobiće prostor da podseti na najsvetlije trenutke prvog mandata u Ljutice Bogdana.

Iza Falčinelija će delovati El Fardu Ben i statistički najbolji igrač tima Mirko Ivanić. Na prvi pogled reklo bi se da crveno-belima nedostaje brzine, ali Stanković veruje da iz prekida ili direktnim loptama može da napravi problem odbrani Stefana Piolija. A potom iskoristi rizik u igri Rosonera, ukoliko Crvena zvezda bude imala rezultat na svojoj strani. Zato je i uigravan i Bakajoko.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Milan Stanković

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.