Uroš Kovačević „razbio” Nemce

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Apr.2011, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uroš Kovačević „razbio” Nemce

Srbija – Nemačka 3:2 (19:25, 25:16, 25:21, 23:25, 15:9)
Dvorana: „Baškent”. Gledalaca: 150. Sudije: Stefano Ćezare (Italija) i Aleksis Fuentos Barasa (Španija). Trajanje meča: 113 minuta.
SRBIJA: Kovačević 32, Brđović 4, Katić 4, Okolić 9, Žarković 3, Blagojević 6, Ilinčić (libero), Medenica, Medić 11, Veljović, Stanković 11, Pantić. Selektor: Milan Đuričić.
NEMAČKA: >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Heht 9, Šot 7, Nagel 9, Šverin, Dobert 11, Trenkler 8, Hefter (libero), Kriger 1, Auel 1, Harms 13, Dorfler 6, Bakšpeler. Selektor: Bernard Stjuart.

Muška kadetska selekcija Srbije pobedom nad Nemačkom vrednom dva boda (3:2), otvorila je Šampionat Evrope u Turskoj. Sve je bilo baš onako, kako je rečeno u najavi meča; teško – na šta je upozoravao selektor Milan Đuričić i „po notama Srba”, jer je sve zavisilo od igre momaka u plavim dresovima.

Uporni i borbeni Nemci, koji su potpuno zasluženo osvojili bod, mogu i da se zahvale našim mladim reprezentativcima, koji su ih u prvom, ali i završnici četvrtog seta baš počastili. Naši momci su grešili sa servisa (17 puta), ali i na prijemu, što bi ipak trebalo da zabrine naš stručni štab.

Činilo se da će Srbi stići do prve „trojke”, ali je u završnici četvrtog seta ponovo ponestalo koncentracije. Nakon „plus dva” (20:18, 22:20) neočekivan rasplet. Svirana je „dupla” liberu Ilinčiću, as je napravio Trenkler, a smeč Armsa doneo je „pancerima” priliku da osvoje bod (23:24). Greškom Medića Nemci stižu do izjednačenja.
U petom setu nije bilo dileme. Nemci su izjednačili na 5:5, ali je onda „ljutiti” Uroš Kovačević, uz fantastičnog Okolića pokazao ko je stvarno bolji. Iz poena u poen, prednost Srbije je rasla, do konačnih 15:9.
Pogledaj vesti o: Milan Stanković

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.