UBICU MAJKE PRIJAVIO PRIJATELJ Beograđaninu uhapšenom u Pirotu preti 40 GODINA ROBIJE

Izvor: Blic, 03.Jun.2017, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UBICU MAJKE PRIJAVIO PRIJATELJ Beograđaninu uhapšenom u Pirotu preti 40 GODINA ROBIJE

Milan Stanković (36), osumnjičen da je pre pet dana ubio majku Zlaticu (65) u stanu na Vidikovačkom vencu, uhapšen je u Pirotu nakon što ga je poznanik kod koga se sakrio prijavio policiji.

Stanković je uhapšen prekjuče po podne u blizini pirotske tvrđave Kale. Kako saznajemo, nakon što je rasporio majku i to rekao supruzi koja ga je odmah prijavila policiji, Stanković je pobegao u Pirot.

Sakrio se kod poznanika u kući i nadao se da će tu moći da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ostane, ali je ovaj iz medija saznao da je njegov prijatelj ubio majku i istog trena pozvao policiju.

- Stanković je posle ubistva majke pobegao u Niš, odakle je zvao poznanika i zamolio ga da se nekoliko dana skloni kod njega. Poznanik nije imao pojma da je ubio majku i da se krije od policije, pa je prihvatio njegovu molbu da kod njega bude nekoliko dana. Međutim, kada je u stanu na Vidikovačkom vencu nađeno telo Milanove majke, čovek se izbezumio i prijavio Stankovića - kaže sagovornik "Blica" upoznat sa istragom.

O tome gde se krije osumnjičeni za ubistvo majke, odmah je obavešteno i tužilaštvo, a pripadnici pirotske i beogradske policije su begunca uhapsili u blizini tvrđave Kale, nakon čega je prevezen u prestonicu, gde je sinoć saslušan u Višem tužilaštvu i određen mu je pritvor do 30 dana. Stanković se, kako saznajemo, na saslušanju branio ćutanjem.

Zločin okarakterisan kao teško ubistvo, za šta je predviđena kazna zatvora do 40 godine, otkriven je u sredu nakon što se Milan posvađao sa suprugom Tamarom i zapretio joj da će proći kao njegova majka. Ljut joj je priznao da je u ponedeljak ubio majku. Kada je shvatio šta je rekao, pobegao je u Niš, a zatim u Pirot, a Tamara je pretnju prijavila policiji i detaljno ispričala šta joj je Milan rekao. Patrola je u stanu porodice Stanković zatekla Zlatičino telo u lokvi krvi.

Motivi surovog ubistva još se utvrđuju. Zasad se pretpostavlja da je majku ubio zato što više nije imala novca da mu daje za njegove potrebe, kao što je droga.

Prijavljivala sina, pa se kajala i povlačila tužbu da ga spase

Sin ubica je, inače, već godinu dana proveo u zatvoru zbog zlostavljanja majke. Zlatica je redovno protiv sina podnosila prijave za maltreriranje, krađu i prebijanje. Međutim, odustajala je jer joj je bilo žao sina da se opet nađe iza rešetaka. Osim zbog zlostavljanja majke, Milan je privođen i zbog krađa i droge.
Pogledaj vesti o: Milan Stanković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.