SP: Iran rastužio Orliće

Izvor: Sportski Žurnal, 20.Avg.2011, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP: Iran rastužio Orliće

Specijalno za Žurnal iz Baija Blanke, Ivana Vilotijević
SRBIJA – IRAN 1:3 (22:25, 25:13, 28:30, 18:25)
Dvorana: „Osvaldo Kazanova“. Gledalaca: 200. Sudije: Kastiljo Perez (Kuba) i Ivan Kardoso (Brazil).
SRBIJA: Kovačević 31, Medić 16 , Brđović 3, Č. Stanković 7 , Okolić 1, Žarković, Ilinčić (libero), Katić 13, Popović, M. Stanković, Pantić, Blagojević. Selektor: Milan Đuričić
IRAN: >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Ebadipur 13  , Ahmadi 10, Sadeghjani, Hoseinabadi 15, Dehnavi 7, Fajazi 9, Golipur (libero), Amirmohamad 2, Falah 1, Karhaneh 1, Taghavi 9, Nasr. Selektor: Nuri Atai.

U drugom kolu D grupe 12. šampionata sveta za kadete, Srbija je posle velike borbe doživela poraz od selekcije Irana, ne osvojivši nijedan bod – 1:3. Koliko su Iranci na početku meča grešili, toliko su do kraja susreta baš preterali momci u belim dresovima, koji su na kraju poklonili pobedu ljutom rivalu.
Dok je Iran poklanjao poene, Srbija je imala priključak u prvom setu. Ipak, blokovi snažnog Ahmadija doneli su Irancima „plus 4” –16:12. Do kraja seta nezadrživ je bio korektor Hoseinabadi, a sa dva vezana asa Ebadipura, protivnik je poveo 20:13!
Ipak, to je tek bio početak uzbuđenja u ovom setu. Blokovi Stankovića i Brđovića, te sjajna igra Kovačevića na mreži i Katića u odbrani, doneli su za čas minimalan zaostatak (22:23). Nažalost, nije bilo snage za totalni preokret, Iranci su se trgli u poslednji čas – 22:25.
Drugi set je obilovao velikim brojem grešaka, pa je rezultatska klackalica viđena do 7:7. U tom periodu, Srbi nisu mogli da „ubodu” servis, a Iranci su ispucavali lopte u aut. Kada se Kovačević uozbiljio i vezao četiri poena iz napada, krenula je serija Orlića. Predvođeni Medićem, Srbi su napravili 11:1 i pri rezultatu 18:8, bilo je jasno da će naša selekcija stići do izjednačenja.
Meč je odlučen u dramatičnoj završnici trećeg seta. Igralo se poen za poen sve do 18:18, a onda Srbija stiče prednost od tri poena, koju nažalost nije sačuvala (22:19, 23:20).
Imala je naša selekcija i dve vezane set lopte, što nije bilo dovoljno, pa su Iranci, nakon što su spasili još dve set lopte (ukupno četiri), preuzeli inicijativu i na kraju, posle 35 minuta borbe, trijumfovali 30:28.
U psihološkom smislu, pobednik je već bio odlučen, jer su Srbi u četvrtom periodu držali priključak do 14:14. Samo se čekalo da snažniji Iranci preuzmu inicijativu. Posle 21:16 nije bilo povratka.
Protivnik je „ginuo” za svaki poen, dok su sa druge strane momci u belim dresovima „gubili lice”. Brzo je usledio kraj...
Pogledaj vesti o: Milan Stanković

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.