Orlići se plasirali na EP

Izvor: Sportski Žurnal, 08.Jan.2011, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orlići se plasirali na EP

Srbija – Izrael 3:1 (25:12, 27:25, 22:25, 25:19)
Dvorana: „Lokomotiva”. Gledalaca: 100. Sudije: Julijan Gjurov (Bugarska) i Ali Bagde (Turska). Trajanje meča: 95 minuta.
SRBIJA: Kovačević 25, Ćurčić 1, M. Popović, Ilinčić, S. Popović, Brđović 6, Blagojević, Okolić 9, Stanković 16, Pantić, Žarković 14, Barna. Trener: Milan Đuričić. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal <<
IZRAEL: Blahman, Kacenelson 4, Herško 21, Finkelštajn, Kesel, Bačkala 6, Koen 1, Danijal 1, Pojlov 4, Vinarski 22, Vajcenger, Goldrin. Trener: Jakob Harško.

Kadetska reprezentacija Srbije izborila je učešće na Evropskom prvenstvu 2011, koje će se odigrati od 16. do 24. aprila u Ankari (Turska), kolo pre kraja turnira A grupe druge runde kvalifikacija u Harkovu.
Kadeti Srbije igraće četvrti put uzastopno na šampionatu Evrope. Izabranici Milana Đuričića su kolo pre kraja turnira u Ukrajini obezbedili učešće na šampionatu u Turskoj.
Srbija je veoma lako povela sa 1:0 prepustivši Izraelcima svega 12 poena. U drugom setu viđena je izjednačena i neizvesna borba, u kojoj je Srbija u finišu bila smirenija i povela sa 2:0 u setovima. Uzvratili su Izraelci, koji su bolje odigrali treći set i smanjili prednost Srbije na 2:1.
Ipak, u četvrtom setu Srbija je odlično počela, na prvom tehničkom odmoru imala šest poena prednosti (8:2), a na drugom pet (16:11). Uspešno su srpski kadeti čuvali razliku do kraja seta za konačni trijumf i vizu za Ankaru.
Srbija će u poslednjem, 5. kolu u nedelju igrati protiv Litvanije od 15,30 časova po lokalnom, odnosno 14,30 časova po našem vremenu.
Tabela: Srbija 9, Izrael 6, Ukrajina (meč manje) i Mađarska po 3, Litvanija bez bodova.
Pogledaj vesti o: Milan Stanković

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.