NIJE MU DOZVOLJENO DA OBUČE MANTIJU! Crkveno lice otkriva šta je Milan Stanković radio u manastiru

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2023, 22:00

"NIJE MU DOZVOLJENO DA OBUČE MANTIJU!" Crkveno lice otkriva šta je Milan Stanković radio u manastiru

Objasnio je da je on daleko od sveštenstva!

Već godinama unazad se polemiše u javnosti o posvećenosti Milana Stankovića veri. U medijima je odjeknula vest da Milan želi da postane iskušenik u manastiru Podmaine u Crnoj Gori. Novinari su posetili ovo sveto mesto u Budvi i u razgovoru sa jednim o ljudi iz manastira, saznali su da Milan rednovno dolazi u ovu svetinju.

- Milan jeste boravio kod nas, ali nije imao te pretenzije da bude iskušenik. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << To je čitav proces. On je želeo da bude u manastiru u prostoru svetog mesta, kao u duhovnoj banji. Tražio je sebe i svoje istinsko ja, ali nije imao monašku ambiciju. Ovaj manastir je njegovo duhovno mesto. On je u procesu nalaženja sebe i nalaženja Boga i najbolje mesto za to je manastir - kaže izvor na početku.

- Trenutni iguman i propovednik otac Rafailo je učitelj, uzor koji pomogne čoveku da neke nedoumice reši. Milan je donekle to pronašao kroz ličnost našeg igumana. Naš iguman mnogima pomaže. Ovo je samo muški manastir, ali imamo još dva ženska manastira. Kao što vidite, to su sve mladi ljudi.

Novinare je interesovalo koji je proces da Milan postane iskušenik.

- On je daleko od toga. Ovde je telesni ugođaj, ali pre svega duhovni. Ovde monasi, iskušenici ne žele tu vrstu eksponiranja. To nije monaško pravilo, niti mi imamo potrebu za tim. Razumemo da je jedna poznata ličnost sa karijerom odlučila da se posveti duhovnom životu, pa je to interesantno za javnost, ali važno je reći istinu u tom slučaju - kaže ovaj duhovni otac, koji je naveo sledeći primer:

- Recimo, Sveti Sava, koji je bio princ i napustio sve i postao monah... Sava je neuporediv sa Milanom, ali mnogi mladi su napustili sve i pošli put Svetog Save. Milan zbog čitavog tog razvojnog procesa je daleko od sveštenstva. E sad, i samo hrišćanstvo, ka čemu Milan ide i trudi se da takav bude, jeste veliki trud i donekle natčovečanski napor u odnosu na njegov prethodni život. Milan želi da bude pravi hrišćanin, što je veoma pohvalno - smatra on.

Crkveno lice kaže da Milan nije bio skoro u svojoj duhovnoj kući.

- Nije dolazio u skorije vreme. Recimo, u periodu posta je bio. Proveo je intenzivno ovde na bogosluženju. On je već totalno drugačiji put izabrao od onog koji je vodio. Svejedno je da li je hrišćanin ili je monah - kaže on i dodaje:

- Milan ne može da obuče mantiju, već običnu garderobu, koju inače nosi. Ali ni po čemu se ne ističe, samo da se ispoštuje taj dres-kod. Nadam se da sam vam približio detalje u vezi s ličnošću koja je privukla toliku pažnju zbog odluke da se približi hrišćanskom životu - zaključilo je ovo crkveno lice.
Pogledaj vesti o: Milan Stanković

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.